Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Waidoe: ‘Ik heb geen enkele Ford Ranger’

‘Ik heb geen enkele Ford Ranger’

05/08/2019 00:02 - Merredith Bruce

Assembleelid William Waidoe geniet van de aandacht van NDP-fractieleden.

Assembleelid William Waidoe geniet van de aandacht van NDP-fractieleden. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Parlementariër William Waidoe weerspreekt geluiden als zou hij in ruil voor zijn aansluiting bij de NDP een Ford Ranger hebben gehad. Op Facebook circuleren als ‘bewijs’ foto’s met een afbeelding van Waidoe en daarnaast op drie afzonderlijke afbeeldingen een Ford Ranger. “Ik heb geen enkele Ford Ranger en ik denk dat het zo zal blijven”, zegt de politicus.

Hij stelt dat hij wel in de mogelijkheid verkeert om zo een auto te krijgen of zelf te kopen. "Maar ik weiger dat te doen, omdat wanneer je in de politiek stapt het niet gaat om het verrijken van jezelf, want die zaken vergaan."

Waidoe zegt dat hij nu een auto van het merk Lexus IS 250 bouwjaar 2008 rijdt en hij nodigt anderen uit om zelf een kijkje thuis bij hem te nemen. Hij vertelt dat de foto van de auto van een andere pagina is gehaald waar die te koop werd aangeboden en aan hem is gelinkt.

De parlementariër die eerder dit jaar de overstap maakte naar de NDP, meent te weten dat de afbeelding vanuit de hoek van de VHP komt en dat "kwaadwilligen" daarbij betrokken zijn. "Ze zien dat ik op vergaderingen in Nickerie de waarheid naar buiten breng en dat hindert ze. We moeten ophouden dat te doen."

VHP-parlementariër Jitendra Kalloe uit Nickerie, zegt niets af te weten van wat Waidoe beweert. "Ik zou me afvragen wie hij precies bedoelt. Misschien iemand die iets persoonlijks tegen hem heeft?" Kalloe stelt dat de partij nu "zwaar" bezig is campagne te voeren voor de verkiezingen en geen tijd heeft voor deze zaken. "We kijken naar de toekomst, hoe we het land kunnen redden."

Op de vraag of hij voor zijn overstap naar de paarse partij iets anders in ruil heeft gehad, zegt Waidoe: "Het enige wat ik heb gehad, is de stoel aan de andere zijde", doelend op de NDP-fractie. In termen van het materiële heeft William Waidoe niets gehad, omdat hij niets heeft gevraagd."

De politicus merkt op dat het in de Surinaamse politiek vaak zo is dat mensen de overstap doen naar een andere partij om daar iets voor terug te krijgen. "Ik weet wat ik waard ben en ik weet waarom ik in de politiek sta. Ik blijf goeddoen en ga mijn tijd niet verliezen door dat te bewijzen aan kwaadwilligen."

Waidoe maakte in mei dit jaar vóór aanvang van een openbare vergadering in De Nationale Assemblee de overstap van de Pertjajah Luhur-fractie naar die van de NDP. Dat gebeurde na maandenlange speculaties over zijn politieke kleur. Een maand later was hij één van de prominente sprekers tijdens een vergadering van de NDP in Nickerie.

"Ondanks ala sani mi no man haat yu president. Fo yari mi sidon na tra sey, toch mi no man haat yu", richtte hij zich tot president en NDP-voorzitter Desi Bouterse. Waidoe zegt desgevraagd dat hij de "ware aard" van andere politieke partijen wil blootstellen en daarom heeft besloten naar de NDP over te stappen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina