Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Nieuwe drempels voor veilig verkeer

Nieuwe drempels moeten verkeersongevallen voorkomen

07/08/2019 06:49 - Cheflin Paulus

Verkeersdrempels zodat autobestuurders hun snelheden en rijgedrag aanpassen.

Verkeersdrempels zodat autobestuurders hun snelheden en rijgedrag aanpassen. Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - Op basis van het aantal verkeersincidenten in Paramaribo-Noord wordt het aantal verkeersdrempels daar vermeerderd. Er zijn al drempels geplaatst aan de Helium- en Topaasstraat. Mogelijk gebeurt dit ook op andere plekken. Dit bevestigt het hoofd van de afdeling Verkeer van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie, Henk Wip in gesprek met de krant.

De drempels zijn geschikt voor het afdwingen van snelheden tot 30 kilometer per uur. De standaardhoogte van een drempel moet acht tot tien centimeter zijn. Wip ontkent niet dat er veel drempels zijn geplaatst die hoger zijn en belooft dat die zullen worden aangepast. Hij zegt dat burgers klagen dat veel drempels te laag zijn. Hier kan niet altijd op ingespeeld worden, omdat er rekening gehouden moet worden met de hoogte van verschillende auto's.

Ook het rijgedrag van bestuurders moet volgens hem veranderen. Het verantwoordelijkheidsgevoel van veel bestuurders laat nog te wensen over, zoals blijkt uit de hoge snelheden. "Als we overal drempels plaatsen hebben we straks drempels in het hele land, maar dat is niet de bedoeling. Mensen moeten hun snelheden aanpassen."

Er zijn vorig maand ook ribbels geplaatst nabij de brug over de Saramaccadoorsteek, om mensen erop te attenderen dat ze langzamer moeten rijden. Wip zegt dat deze nieuwe hindernissen wel effectief blijken.

In de toekomst komen er meer ribbels en er worden scheidingsbanen aangelegd. De hindernissen zijn strategisch geplaatst, omdat bestuurders hun snelheden vaak niet verminderden bij nadering van de brug. Ook aan de Afobakaweg zijn deze objecten eerder geplaatst.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina