Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Pan-Am: Renzo Tjon A Joe skipt B-finale 100 meter vrij

Renzo Tjon A Joe skipt B-finale

08/08/2019 16:28 - Frank Finisie

Renzo Tjon A Joe.

Renzo Tjon A Joe. Foto: collectie Renzo Tjon A Joe  

LIMA - Wanneer donderdagavond de B-finale van de 100 meter vrije slag wordt gezwommen tijdens de Pan-Amerikaanse Spelen, zal Renzo Tjon A Joe ontbreken. De Surinaamse zwemmer heeft - nadat hij in de middaguren de A-finale misliep - afgezien van verdere deelname op het koningsnummer.

In het Centro de Acuatico in Villa Deportiva Nacional in Lima, Peru eindigde Tjon A Joe in heat twee op een gedeelde derde plaats met de Argentijn Guido Alejandro Buscaglia. Omdat in de derde serie ook de Mexicaan Long Yuan Gutierrez een identieke tijd (49,73 seconden) klokte, was er een swim-off (extra race) nodig om te bepalen wie van de drie als laatste naar de finale mocht.

In de swim-off was de Mexicaan Gutierrez sterker en won hij in 49,69 seconden. Tjon A Joe (50,15) moest genoegen nemen met de tweede plek en Buscaglia werd derde in 50,19. Door deze uitslag plaatste Gutierrez zich voor de A-finale en moesten de twee anderen genoegen nemen met de B-finale. Echter, Tjon A Joe skipt die race. "Om me goed voor te bereiden op de 50 meter vrije slag", verklaarde hij.

Zowel in de heat als de swim-off lag de Surinamer bij het keerpunt aan kop, maar ging het in de tweede vijftig meter mis. "Het wil nog niet echt lukken op de 100 meter", gaf hij toe na afloop. "Maar ik ga geen excuses zoeken. Ik heb me ingezet, maar het is niet gelukt."

Tjon A Joe heeft nog één kans op eremetaal. Hij zwemt vrijdag de 50 vrij. Die race staat gepland voor veertien over één 's middags Surinaamse tijd. Hij zit in baan vijf van de derde van vier heats. Hij heeft een inschrijftijd van 22,18 seconden. Alleen de Braziliaan Pedro Henrique Silva heeft een snellere entry time: 21,82 seconden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina