Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Yelyco en Yellow Birds in mannenhoofdklassefinale

Volleyballers Yelyco en Yellow Birds op herhaling in mannenhoofdklassefinale

08/08/2019 01:23 - John Zaalman

Volleyballers Yelyco en Yellow Birds op herhaling in mannenhoofdklassefinale

Diego Heijns van Livo (3) komt niet voorbij Keven Sporkslede van Yelyco. Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - De mannenhoofdklassefinale van de Surinaamse Volleybalbond wordt een herhaling van de voorgaande seizoenen. Yelyco heeft zich woensdagavond voor de eindstrijd geplaatst door Livo te verslaan. Yellow Birds had zich automatisch gekwalificeerd voor de finale.

In game 2 van de best-of-three halve finale won Yelyco met 25-23, 25-17, 25-21 van Livo, waardoor het zoveelste treffen met aartsrivaal Yellow Birds een feit is. De Gele Vogels zaten in de wachtkamer, nadat ze de algemene ronde als nummer één hadden afgesloten.

Verdy Getrouw: "Yellow Birds heeft in de algemene ronde drie keer van ons gewonnen. Op papier zijn zij dus favoriet. Alleen zijn wij de titelverdediger. Cadeau gaan ze de titel in ieder geval niet krijgen. Ze zullen het moeten komen halen."

Keven Sporkslede, Furgil Ong A Fat, Marc Flu, Sercinio Wilson, Marcel Krak en Emanuel Baumgard scoorden voor de achtvoudig kampioen. Bij Livo was Arsenio Darnaud er na lange tijd weer bij. Alleen kon hij samen met onder anderen David Pinas, Furgil Molly, Stanley Lespeki, setter Navaroni Nabibaks en libero Arvin Sanwirjatmo geen winst uit de bus helpen slepen.

Lionel Nabibaks is aan de ene kant blij dat het seizoen erop zit. "Aan de andere kant gunde ik de spelers meer. Alleen was duidelijk dat ze de ervaring niet hebben om uit een dip te komen", bekent de Livo-coach. "Ik ga mij nu focussen op de U23-ploeg die eerder op de dag de finale heeft gehaald."

In de U23-mannenklasse was Livo wel succesvol tegen Yelyco. Game 2 van de halve finale werd gewonnen met 3-1 (25-17, 19-25, 25-16, 26-24), waardoor de finale werd gehaald. Tegenstander wordt Lyzecks of Nickerie. Lyzecks heeft een 1-0 voorsprong in de best-of-three.

Beslissingsduel vrouwen

Gideon heeft in de halve finale van de vrouwenhoofdklasse een beslissingswedstrijd geforceerd tegen Yelyco. De ploeg uit Saramacca won game 2 woensdagavond in de Ismay van Wilgen Sporthal met 25-17, 23-25, 22-25, 25-21, 15-9. "We stonden met onze ruggen tegen de muur dus moesten we deze winnen", benadrukte Dieter Tammenga.

De coach van Gideon was vooral tevreden met de inzet van zijn speelsters. "Yelyco heeft het ons wel niet gemakkelijk gemaakt", bekende hij. "Game 3 wordt zeker spannend aangezien gebleken is dat beide ploegen aan elkaar gewaagd zijn."

De gezusters Janneke, José, Esther en Johanna Tammenga, Christa Saldi en Allison Near waren zonder meer de grote kwelgeesten van Yelyco. "We hopen in ieder geval dat we de finale halen, zodat er een ander gezicht daar staat dan de traditionele ploegen", aldus de Gideon-oefenmeester.

Tegenhanger Verdy Getrouw was er niet over te spreken dat zijn centerspeelsters Tanisha Linkers en Judy-Ann Gravenbeek het team in de steek hebben gelaten. "De druk was daardoor te groot op de overige speelsters", vond Getrouw. "Ik heb mijn speelsters laten spelen op posities die ze niet gewend zijn."

Volgens de coach zal Yelyco harder moeten vechten. "Om de finale te halen, moeten we winnen. We zien dat wel zaterdag." Captain Janice Valies, de gezusters Shaniva en Sharon Balkaran, Odille Kamé, Chanelle Dulder en libero Xiony Kidjo hielpen Yelyco in de wedstrijd, maar konden een verlies niet afwentelen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina