Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Inheems culinair met verborgen boodschap

Inheems culinair met verborgen boodschap

09/08/2019 23:15 - Charles Chang

Een tradioneel gebed en plengoffer mogen niet ontbreken bij de viering van Inheemsendag op Pierrekondre-Kumbasi.

Een tradioneel gebed en plengoffer mogen niet ontbreken bij de viering van Inheemsendag op Pierrekondre-Kumbasi. Foto: Charles Chang  

PIERRE KONDRE KUMBASI - Terwijl Inheemsendag groots wordt gevierd in de Palmentuin, heeft Pierrekondre-Kumbasi een eigen programma in samenwerking met de Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname (Vids).

Vijf dorpen doen mee aan dit collectieve initiatief met als thema 'Inheems Culinair'. Vids-voorzitter Theo Jubitana gaat in op het belang van traditioneel eten. "Supergezond en uit de natuur! Zonder allerlei moderne toevoegingen, chemicaliën en genetische manipulatie."

Het thema heeft nog een andere boodschap: "Voor ons eten zijn we voor een groot deel afhankelijk van de natuur. We leven letterlijk van het bos. Daarom behandelen we het met respect, maar door het uitblijven van erkenning van de grondenrechten voelen we ons bedreigd."

Na de toespraken volgt een cultureel optreden van Kodori uit Cassipora, daarna wordt de foodcourt open verklaard. Op het programma stonden ook twee educatieve presentaties rond het thema.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina