Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Bewoners verliezen rechtszaak geluidsoverlast

Bewoners verliezen rechtszaak om geluidsoverlast

10/08/2019 07:06 - Gilliamo Orban

Bewoners verliezen rechtszaak om geluidsoverlast

 

PARAMARIBO - Buurtbewoners hebben de rechtzaak verloren die ze tegen Inter City Pont, een evenementenlocatie op de hoek van de Nieuwzorg- en Indira Gandhiweg, hadden aangespannen. Ze vinden dat hun leefgenot ernstig wordt verstoord door geluidoverlast en hebben geëist dat de vergunning wordt ingetrokken. Dat laatste was overigens al gebeurd.

"De rechter heeft hun eis afgewezen. Een groot deel van de handtekeningen van de bewoners is vervalst", zegt Preshand Baldew, advocaat van Jairadj Gajadien, eigenaar van Inter City Pont. De jurist zegt dat aan de rechter is aangetoond dat veel handtekeningen verschillen van die op de identiteitskaarten van de 'ondertekenaars'.

Ook hebben volgens Baldew directe buurtbewoners gezegd dat ze geen geluidsoverlast ondervinden. "Zodra we het vonnis binnen twee weken in handen hebben, gaan we het sturen naar de districtscommissaris (Eric Grauwde van Paramaribo Zuid-West, red.) om aan Inter City Point een vergunning te verstrekken", zegt de raadsman.

De buurtbewoners, onder leiding van Sharief Mahaboeb die een appartementencomplex heeft aan de Indira Gandhiweg, hadden in dezelfde rechtszaak ook de staat gedaagd, maar hadden daar geen belang meer bij, omdat de vergunning van Inter City in juni is ingetrokken door de districtscommissaris.

Deze legde uit dat vergunning was verleend om kermis te organiseren, maar er worden shows georganiseerd. Bovendien is een discotheek op de plek opgezet. "Auto's parkeren her en der en dat zorgt voor chaos", zei Grauwde, doelend op de verkeersveiligheid. Sharief Mahaboeb, initiatiefnemer van de rechtszaak, zegt dat in principe de uitspraak van de rechter hem niet interesseert.

"Ons doel was dat de vergunning ingetrokken moest worden. Dat heeft de dc intussen gedaan en dat is belangrijk voor ons." Hij verwijst het relaas van Baldew over de valse handtekeningen naar het rijk der fabelen. Dc Grauwde wil vooralsnog niet veel zeggen en volstaat met: "Als ik het vonnis krijg, zal mijn jurist het bekijken."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina