Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Bedrijven niet gereed voor wet Arbeidsbescherming

HR-managers niet voorbereid op wet Arbeidsbescherming

13/08/2019 21:49 - Amanda Palis

Juriste Genti Mangroe zegt dat er meer voorlichting moet worden gegeven over de nieuwe wet Arbeidsbescherming Gezin.

Juriste Genti Mangroe zegt dat er meer voorlichting moet worden gegeven over de nieuwe wet Arbeidsbescherming Gezin. Foto: dWT  

PARAMARIBO - Veel HRM-personeel van het bedrijfsleven is nog niet helemaal voorbereid op de nieuwe wet Arbeidsbescherming Gezin die op 10 juni door De Nationale Assemblee is goedgekeurd. Dat bleek duidelijk tijdens de lezing met discussie, georganiseerd door HRM Society, een organisatie van en voor beroepsspecialisten in Suriname.

"Wij hopen dat er met deze lezing en discussie meer inzicht wordt geboden aan zij die zich moeten voorbereiden op de wet die op 10 september in werking treedt", zegt Sheryl Pengel, voorzitter van HRM Society. "Ook willen wij de betrokkenen de kans geven om zich te laten horen en eventueel brainstormen over mogelijke hiaten die zij kunnen tegenkomen."

Bedrijven krijgen ongeveer drie jaar de tijd om hun HRM- en cao-beleid aan te passen. Pengel hoopt dat de overheid daarna zal evalueren en rekening zal houden met de visie van de specialisten die met de wet zullen werken. De wet richt zich vooral op betaald zwangerschaps- en bevallingsverlof voor medewerkers in de private sector, maar ook het vaderschapsverlof is geregeld.

De werkende vrouw krijgt recht op zestien weken betaald zwangerschaps- en bevallingsverlof. "Niet alleen voor de ondernemer is dit een nieuw concept, ook de humanresourcemanager zal zich hierin moeten verdiepen. Er komt veel bij kijken. We moeten niet alleen nagaan wat de wet ons zal kosten, maar ook hoe wij die zullen uitvoeren."

Het panel bestond uit Robby Berenstein van C-47, Jovian Hokstam van Treffend HRM, ondernemer Susan Trott en juriste Genti Mangroe van het ministerie van Arbeid. Er werden onder meer vragen gesteld over het fonds dat de overheid zal opzetten voor werkgevers om een aanvraag in te dienen om het verlof te betalen, wanneer ze dat niet zelf kunnen. Het geld voor het fonds zal moeten worden opgebracht door werkgevers en werknemers.

De discussiërende deelnemers vroegen zich af hoe ze dit moeten verkopen aan de werknemers. "Het fonds heeft zeker een humaan karakter, maar elke cent die wordt afgetrokken van het salaris is er één te veel, en dat moeten wij vertellen aan de mensen", merkte Penge op. Mangroe erkent dat er nog veel onduidelijkheid bestaat over deze wet en over de uitvoering. "We moeten inderdaad meer voorlichting geven en daar wordt aan gewerkt."

 

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina