Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Rovi maakt ‘minuut stilte’ Mijnals principiële zaak

Rovi maakt ‘minuut stilte’ voor Mijnals principiële zaak

13/08/2019 01:18 - Stan Herewood

De legendarische Humphrey Mijnals.

De legendarische Humphrey Mijnals. Foto: campusblog.nl  

PARAMARIBO - Ter nagedachtenis aan Humphrey Mijnals moet de Nederlandse voetbalselectie één minuut stilte in acht nemen bij de eerstvolgende interland. De Stichting Reünisten Oud-Surinaamse Voetbalinternationals (Rovi) heeft Michael van Praag, voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB), gevraagd om zijn invloed aan te wenden zodat dit alsnog gebeurt. Eerder werd het verzoek niet gehonoreerd.

In een e-mail aan Van Praag wijst Rovi-voorzitter Roseval op de staat van dienst van de legendarische voetballer van Surinaamse afkomst voor het Nederlandse voetbal. Hij had daarom verwacht dat al bij de wedstrijd tussen Ajax en PSV om de Johan Cruijff Schaal in de Amsterdam Arena één minuut stilte in acht zou worden genomen, wat niet is gebeurd.

In reactie op de brief van Roseval erkent de KNVB-voorzitter de verdiensten van Mijnals en zijn betekenis voor het Nederlandse voetbal. Volgens Van Praag is er afstemming geweest om een beeltenis van Mijnals in het Amsterdamse stadion te laten zien en heeft de stadionspeaker over de verdiensten van de voetballer gesproken.

Omdat Mijnals noch voor Ajax noch voor PSV heeft gespeeld en die ontmoeting geen interlandpartij betrof, kon geen één minuut stilte in acht worden genomen, vindt Van Praag. "Om dezelfde reden zal de KNVB er niet toe overgaan vóór de aanvang van andere eredivisiewedstrijden één minuut stilte in acht te nemen. Het staat de verenigingen vrij een andere overweging te maken", meldt de KNVB-voorzitter verder in zijn mail.

In het verlengde hiervan wijst hij erop dat behalve op de website van de KNVB en sociale media, de bond ook op persoonlijk niveau aandacht heeft gegeven aan het heengaan van Mijnals. Rovi houdt echter vast vast aan de één minuut stilte en dringt in een mail aan vrienden aan op het gebruik van "stilte" vóór aanvang van de interland die Oranje tegen Estland thuis speelt in oktober.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina