Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Condor op voorsprong in vrouwenvolleybalfinale

Condor op voorsprong in vrouwenvolleybalfinale

14/08/2019 22:19 - John Zaalman

Yelyco-aanvalster Janice Valies (l) plaatst de bal over het tweemansblok van Condor.

Yelyco-aanvalster Janice Valies (l) plaatst de bal over het tweemansblok van Condor. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - Condor heeft een goede stap gezet richting haar achtste vrouwenvolleybaltitel op rij. In game 1 van de best-of-five finale werd rivaal Yelyco woensdagavond met legen handen (25-17, 25-17, 25-21) teruggezonden.

De zwart-witte formatie maakte zonder meer een ontspannen indruk in de Ismay van Wilgen Sporthal. Yelyco daarentegen leek op de derde set na niet echt ready te zijn om te spelen. "Mijn verdediging stond gewoon bij de meest simpele ballen van Condor", ergerde Verdy Getrouw zich aan zijn speelsters.

De Yelyco-coach zei geen excuses te zoeken voor de nederlaag. "Mijn speelsters hebben gewoon niets gedaan." Collega Eric Aikman van de triomfator klonk tevreden over "wat we hebben gedaan, maar verder over een heleboel dingen niet".

De oefenmeester van Condor haalde onder meer het niveau van zijn team aan. "De zaal was ook zo karig." Aikman had een boodschap voor de opponent. "Als Yelyco kampioen wil worden, gaan ze ervoor moeten werken. Ze gaan het niet cadeau krijgen." Game 2 is vrijdag naar alle waarschijnlijkheid weer in Ismay.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina