Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Kinderen Abrabroki vragen aandacht voor problemen

Leerlingen Abrabroki vragen aandacht voor drugs- en criminaliteitsprobleem

14/08/2019 07:55 - Naomi Hoever

De leerlingen van scholen in Abrabroki vragen aandacht voor de drugs en criminaliteitsproblemen va.n de buurt

De leerlingen van scholen in Abrabroki vragen aandacht voor de drugs en criminaliteitsproblemen va.n de buurt Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - Leerlingen van de Fatima- en de Tarcisius-school hebben dinsdag in de wijk Abrabroki gelopen om aandacht te vragen voor criminaliteit- en drugsproblemen. De activiteit houdt verband met de internationale dag van de jeugd die op 12 augustus is herdacht.

"Wij hebben Abrabroki gekozen als onderdeel van het project IBIGI", zegt trekker Obed Kanapé. In het project zitten de buurten Sunny Point, Goede Verwachting, Pontbuiten en Flora. "Deze wijken waren deel van een risico-onderzoek onder jongeren. IBIGI is een acroniem dat staat voor Imagine, Believe, Innovate, Grow en Impact. Het richt zich op preventie en weerstand tegen criminaliteit."

Met dit project worden jongeren getraind om een voorname rol te vervullen in de maatschappij en om Suriname te helpen brengen in een sfeer van vrede en veiligheid. "Wij hebben deze gebieden gekozen om het project erop los te gooien om te kijken of jongeren van de buurt zelf kunnen werken aan een betere positionering."

Het project geldt niet alleen voor jongeren maar ook voor de kerk en andere instituten in de buurt die jeugdinitiatieven ondersteunen. "Andere buurten komen ook aan de beurt. Nu is het een pilotfase. Wij hebben andere gebieden die wij willen meenemen." Dat er in de volksbuurten sprake is van drugsgebruik en criminaliteit blijkt volgens Kanapé uit krantenartikelen en uit data van de politie.

"Het zijn risicobuurten als het gaat om criminaliteit en drugsgebruik. Vandaar dat wij deze jongeren een plek willen geven in de discussie middels initiatieven die genomen moeten worden in de wijken. Er komen meer activiteiten op sportgebied en projecten waar jongeren bijeenkomen om aandacht te vragen voor een Surinaams probleem waarin jongeren in een kwetsbare leeftijd zitten", zegt Kanapé.

De jongeren vragen zelf aandacht voor de misstanden om zodoende eraan te werken, zegt de trekker. "De jongeren willen er zelf aan werken om Suriname veiliger te krijgen." Abrabroki en Flora zijn niet opgenomen in het project voor 'train de trainers'.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina