Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Schutter opent vuur op politieagenten

Schutter opent vuur op politieagenten

14/08/2019 19:53

Een gepantserde auto op de plek waar een schutter het vuur op de politie opende.

Een gepantserde auto op de plek waar een schutter het vuur op de politie opende. Foto: AP  

PHILADELPHIA - In de Amerikaanse stad Philadelphia zijn zeker zes agenten neergeschoten door een of meerdere schutters. Zij zijn met één of meerdere schotwonden naar het ziekenhuis gebracht maar verkeren voor zover bekend niet in levensgevaar. De schutter of schutters zijn vooralsnog niet overmeesterd.

De verdachten houden zich schuil in een gebouw. De schietpartij zou zijn begonnen na een achtervolging. Eén verdachte is aangehouden, meldt de lokale politie. Onduidelijk is of het om een schutter gaat.

Een steeds grotere groep agenten is aanwezig in de wijk Tioga-Nicetown. Zij worden ondersteund door gepantserde wagens en zwaarbewapende arrestatieteams. Meerdere agenten worden ter plaatse behandeld aan kleine verwondingen.

Lokale autoriteiten vragen bewoners om het gebied te vermijden en binnen te blijven. Nog niet duidelijk is of er burgers gewond zijn geraakt. Diverse agenten zouden "gevangen zitten" rondom auto's, de schutter zou een groot geweer bij zich hebben. Getuigen zouden al zeker honderden schoten hebben gehoord. NU.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina