Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Staatsvervoer lam ondanks verzoek actie op te heffen

Staatsvervoer lam ondanks verzoek actie op te heffen

15/08/2019 00:19 - Gilliamo Orban

Staatsvervoer lam ondanks verzoek actie op te heffen

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Het beroep van NVB-directeur Guno Robertson en Joyce Blokland-Wijnstein (directeur Transport en Communicatie op het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie) ten spijt, de actie van de bus- en boothouders, die hun diensten verlenen aan het Nationaal Vervoerbedrijf (NVB), worden donderdag niet afgeblazen.

De Organisatie van Bushouders in Suriname (OBS) legt het staatsvervoer lam omdat er weer een achterstand is in betaling van bus- en boothouders die zorgen voor het landelijke staatsvervoer. Ze willen de betaling over de maanden juni en juli.

"Robertson en Blokland hebben me voorgehouden dat donderdag het geld wordt gestort, maar pas wanneer dat gebeurt en wij het geld zien, kunnen we de actie opheffen", zei OBS-ondervoorzitter Iwan Woon woensdag tegen de Ware Tijd. Mocht alleen het geld van juni zijn gestort, kan de actie opgeheven worden. Echter, hij wil niet de volgende maand weer staken om het geld van juli en wil voor die uitbetaling zekerheid hebben.

Voor donderdag wordt het staatsvervoer in elk geval lamgelegd. "Alle bussen en boten zullen in de garage gehouden worden of aan de ketting gelegd worden. Dit is overmacht, omdat we geen geld meer hebben om onze diensten voort te zetten", beweert Woon.

Hij legt uit dat hij al een poosje bezig is Robertson en Blokland-Wijnstein om de uitbetaling te bewerkstelligen. "Er wordt uiteindelijk gezegd dat alle documenten voor de betaling zijn gestuurd naar het ministerie van Financiën."

De ondervoorzitter had dinsdag contact met minister Gillmore Hoefdraad van Financiën. "Hij vroeg me naar de autorisatienummers die hij nodig heeft voor de uitbetaling en mevrouw Blokland zou dat in orde maken.

We hebben gewacht tot twee uur woensdagmiddag en hebben geen geld gezien", aldus een teleurgestelde Woon tegen de krant. De laatste keer dat OBS had gestaakt om achterstallige betaling was in maart. Die actie werd toen na één dag opgeheven.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina