Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Kosten deelname Carifesta XIV efficiënt

Kosten deelname Carifesta XIV efficiënt

16/08/2019 19:27 - Euritha Tjan A Way

Kosten deelname Carifesta XIV efficiënt

Foto: Caricom Today  

PARAMARIBO - De kritieken op sociale media waren niet mals toen bleek dat er een officiële delegatie is, die vanuit Suriname meedoet aan Carifesta XlV in Trinidad en Tobago. Veel van die reacties zijn afkomstig van woedende mensen die nog niet zijn betaald voor hun diensten en bijdragen verleend tijdens Carifesta in Suriname in 2013.

Ann Hermelijn, die met haar Anco Multiservices de uitvoerend producent is van de participatie van Suriname aan Carifesta XlV, zegt de kritieken inderdaad gehoord te hebben. "Ik ben zelf ook niet betaald voor 2013. Maar ik heb een keuze gemaakt en ik heb gekozen voor Suriname. Wat ik doe, heeft te maken met het feit dat ik vind dat Suriname een bijzonder product heeft dat gezien moet worden", pareert Hermelijn de kritieken.

Ze geeft aan dat het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur dat haar opdrachtgever is, de kritieken kent en dat de kwestie hun aandacht heeft. Bij het organiseren van de deelname van Suriname, is ook geprobeerd dat zo goedkoop en creatief mogelijk te doen, vertelt Hermelijn.

Zo heeft zij ervoor gekozen om niet de hele groep van dertig mensen constant in Trinidad te hebben. "Sommige blijven vier dagen, anderen iets langer. Maar we hebben zo geprobeerd kosten te besparen om onze deelname te realiseren", vertelt de uitvoerend producent. Carifesta XIV is van 16 augustus tot 25 augustus. Het thema van deze veertiende editie is: 'The Tangible and Intangible: Connect, Share, Invest'.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina