Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Volleybalster Margaret met beurs naar VS

Volleybalster Margaret met beurs naar VS

16/08/2019 13:03 - John Zaalman

Volleybalster Margaret met beurs naar VS

Ketura Margaret van Suriname (8) smasht de bal in de partij tegen de Amerikaanse Maagdeneilanden tijdens het Cazova U23-vrouwenkampioenschap 2018. Foto: Norceca  

PARAMARIBO - Ketura Margaret wordt na Cabriëlla Bouterse en Lakeesha Esseboom de 'jongste' Surinaamse volleybalster die binnen een jaar met een beurs naar de Verenigde Staten (VS) verkast. Haar droom wordt vanaf zondag bewaarheid wanneer ze zich aanmeldt bij de Florida State College at Jacksonville.

"Ik verwacht hard work and dedication van mezelf", zegt de international. Ze is zich er al een paar jaar van bewust dat ze in aanmerking kon komen voor een beurs. "Ik ben in 2014 tijdens een clinic van Isaac Raphael opgevallen." Raphael was toen de coach van haar Condor-teamgenote Jill Arlaud, die momenteel op vakantie is in Suriname.

Trevor Theroulde, die al verscheidene Surinamers aan een beurs heeft geholpen, heeft Margaret gescout. "Ik heb er hard voor gewerkt om deze droom waar te maken", zegt ze. De volleybalster is de afgelopen maanden met verschillende coaches van diverse colleges in contact geweest. "Nadat de keus was gemaakt, was het een moment van relief. Ik was en ben heel erg enthousiast."

Margaret vindt het wel jammer dat ze de finaleserie in de vrouwenhoofdklasse niet kan afmaken met Condor. Haar ploeg nam woensdag een 1-0 voorsprong op Yelyco in de best-of-5-finale. Game 2 is vrijdagavond. "Het team heeft genoeg potentie om weer kampioen te worden. Ze moeten gewoon met alle zelfvertrouwen spelen." De zeventienjarige volleybalster heeft dit jaar het havo met succes afgerond.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen