Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Dominicaanse sterft na gebruik insecticide

Dominicaanse overlijdt na haarwassen met insecticide

17/08/2019 15:18

Sarleny Perdomo overleed omdat haar ouders de haarluis van het meisje bestreden met een insecticide.

Sarleny Perdomo overleed omdat haar ouders de haarluis van het meisje bestreden met een insecticide. Foto: Telegraaf.nl  

GUAYUBIN - De elfjarige Sarleny Perdomo uit de Dominicaanse Republiek, had last van luizen. Haar ouders wilden korte metten maken met de hoofdkruipers en besloten het insecticide diazinon toe te passen. Het meisje raakte buiten kennis en werd naar een medische post gebracht. Daar bleek ze echter te zijn gestopt met ademhalen.

Volgens de verantwoordelijke arts is haar dood te wijten aan de organische fosforverbinding uit het gif. Toen de familie het lichaam wilde begraven, stopten Dominicaanse overheidsdienaren de rouwstoet. Ze hebben het lichaam in beslag genomen voor verder onderzoek. Het Dominicaanse Openbaar Ministerie bekijkt of de ouders kunnen worden vervolgd voor dood door schuld.

Diazinon werd in de jaren vijftig als bestrijdingsmiddel ontwikkeld in Zwitserland. De stof verlamt de vlieg- en ademhalingsspieren van insecten. Rond de eeuwwisseling is het in de Verenigde Staten en de Europese Unie verboden, onder meer omdat Brussel de risico's te groot vond voor mensen die ermee werken. Telegraaf.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina