Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Prade: ‘De functie bevalt me prima’

Prade: ‘De functie bevalt me prima’

17/08/2019 00:02 - Merredith Bruce

Roberto Prade wordt maandag officieel benoemd tot korpschef.

Roberto Prade wordt maandag officieel benoemd tot korpschef. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - "De functie bevalt me prima. Misschien wel raar, gezien de drukte en de stress die het met zich meebrengt, maar ik ben een man van uitdagingen, vandaar dat ik dat kan zeggen”, zegt - nu nog waarnemend - korpschef Roberto Prade in verband met zijn formele installatie maandag. Prade kijkt ondanks de stress en de drukte toch uit naar dit moment.

"Je bent nu eenmaal waarnemend en wel iets langer dan een jaar, dus je wilt het ook niet aan je neus voorbij laten gaan. De enige optie die overblijft, is de formele installatie." Prade is op 11 juni vorig jaar aangesteld als waarnemend korpschef en nam daarmee over van Antonio Chin die daarvoor door minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie was ontlast uit zijn functie. Plaatsvervangend korpschef wordt commissaris Nasrullah Aliemoenadi.

Prade zegt dat hij zijn werk normaal zal voortzetten, ook qua handhaving van maatregelen om de criminaliteit tegen te gaan. Op de vraag of er extra maatregelen komen zegt hij: "Ja en nee. In feite zijn we al begonnen en dat heeft geleid tot de vele aanhoudingen de afgelopen periode."

Prade wijst erop dat de maatregelen nooit genoeg zullen zijn. "Natuurlijk kun je niet alles voorkomen, want die mannen (criminelen... red) slapen ook niet." Hij noemt in dit kader de op handen zijnde transformatie van de inlichtingendienst met als doel om snel tot aanhoudingen te kunnen overgaan. Hij noemt ook de impact van het Safe City-project.

De waarnemend korpschef stelt dat er een daling is van strafbare feiten in de eerste helft van dit jaar. Exacte cijfers had hij niet paraat, maar het gaat volgens hem om een daling van zeker tien tot twintig procent vergeleken met vorig jaar. "Dus we zijn voorzichtig gezegd op de goede weg, maar we zijn er nog lang niet want er gebeuren heel wat zaken." Toch mag volgens Prade gezegd worden dat Suriname vergeleken met andere Caribische landen een veilig land is.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina