Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Automatisering moet lange rijen CBB verminderen

Automatisering moet lange rijen CBB verminderen

18/08/2019 05:33 - Naomi Hoever

CBB-directeur Dennis Menso.

CBB-directeur Dennis Menso. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Bij kantoren van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) onstaan sinds kort lange rijen die tot de straat reiken. Dit beeld keert elk jaar terug bij de sluiting van het schooljaar. CBB-directeur Dennis Menso kent dit probleem; hij wijt het aan het feit dat mensen pas op het laatste moment een document aanvragen.

"We wachten tot de sluiting van het schooljaar om dingen te doen, want doorgaans zijn de rijen nooit zo lang", stelt Menso. De rijvorming zou ook te maken hebben met de capaciteit op CBB-kantoren. "Elk jaar worden dezelfde documenten aangevraagd. We moeten naar een stukje modernisering van de aanvragen. We moeten naar een andere stap, waarbij stukken van huis uit kunnen worden aangevraagd."

Verder zegt hij dat er nagedacht moet worden over een andere vorm om de informatie te vergaren dan door het aanvragen van documenten. Menso legt uit dat CBB dezelfde transformatie moet ondergaan als het stimuleren van girale betalingen in plaats van cashtransacties.

Hij pleit voor een druk op de knop om aan alle stukken te kunnen komen. Op de vraag waarom niet alle loketten worden ingezet om daardoor de rijen in te korten legt hij het volgende uit: "Al zet je iedereen in, dan nog gaat het niet sneller. De manier waarop we zaken doen, moet  veranderen. En er zijn verschillende bestanden. Je kan niet alles bij een loket aanvragen."

De directeur zegt dat het bureau bezig is met automatisering. "Het gaat niet zo eenvoudig. Het voelt ook niet goed aan om lange rijen te zien. Ik kijk naar de mogelijkheden om het te verminderen en het te analyseren." Verder moet de efficiëntie worden opgevoerd om de automatisering op gang te brengen. "We zijn druk doende de lange rijen te verminderen."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina