Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • DSB opnieuw in basketbalfinale

DSB opnieuw in basketbalfinale Interbankentoernooi

18/08/2019 03:15 - Van onze redactie

DSB opnieuw in basketbalfinale Interbankentoernooi

Foto: commissie IBT  

PARAMARIBO - Jahmal Henar en Andy Patterson hebben met elk dertien punten ervoor gezorgd dat De Surinaamsche Bank (DSB) zaterdagavond met 48-31 zegevierde over de Hakrinbank. Daardoor staat de titelverdediger voor het derde jaar op rij in de basketbalfinale van het Interbankentoernooi.

De tegenstander op 24 augustus is aartsrivaal de Centrale Bank van Suriname (CBvS). De moederbank heeft de kans zich te revancheren na de nederlaag (57-71) van vorig jaar in de halve finales. In 2017 en 2016 waren de rollen omgekeerd en kreeg CBvS DSB in respectievelijk de finale (64-54) en halve finale (63-55) klein.

CBvS, vanwege haar spelersarsenaal de gedoodverfde kampioen, liet zich niet voor het tweede jaar op rij verrassen en versloeg Republic Bank met 80-70. Harold Blokland leidde met 28 punten, inclusief zes three-pointers, vier spelers in dubbele cijfers, te weten Sergio Cairo met  negentien, Cherin Lachman met zestien en Darryl Tolud met tien, waaronder drie three's. De Centrale Bank aast op de zevende basketbaltitel na eerder winnaar te zijn geweest in 2008 en onafgebroken van 2013 tot en met 2017.

Mitchell Haas eindigde met een game-high 29 punten voor Republic Bank en werd goed ondersteund door Ryan de Randamie (20) en Randall Wip (15). Echter, het trio kon er niet voor zorgen dat net als 2018 opnieuw de finale werd gehaald. Republic Bank speelt op 24 augustus om de derde plek tegen de Hakrinbank, een herhaling van de halve finale van vorig jaar die met 60-45 werd gewonnen.

De strijd om de vijfde en zesde plaats gaat tussen Assuria en de Volkscredietbank, een wederzien van 2018 toen VCB onder de voet werd gelopen met 14-51. Assuria ontdeed zich in het verzekeringsonderonsje moeizaam van Self Reliance (62-58), terwijl de VCB korte metten maakte met Godo: 63-36. Ayrton Tjong A Hung (Assuria/24 punten), Randall Reyme (Self Reliance/34), Anfernee Dongo (VCB/22) en Jurgen Wiroarto (Godo/18) werden de topscorers. Self Reliance en Godo spelen om plekken zeven en acht.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina