Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • EBS zet extra menskracht in voor aanpak storingen

EBS zet extra menskracht in voor aanpak storingen

18/08/2019 17:47

EBS zet extra mankracht in voor aanpak storingen

 

PARAMARIBO - De Energiebedrijven Suriname (EBS) zet extra ploegen in om de storingen, die vanwege onweer de afgelopen dagen in diverse wijken zijn opgetreden, aan te pakken, meldt het nutsbedrijf zondag in een persbericht.

Het gaat volgens EBS niet alleen om gebiedsstoringen veroorzaakt door rukwinden, blikseminslag en regenval, maar ook om mastaanrijdingen, omgevallen bomen in het hoogspanningsnetwerk en defecte onderdelen. Gebieden die gevoed (voorzien) kunnen worden vanuit omliggende elektriciteitslijnen worden overgezet, waardoor een groot aantal klanten toch voorzien kan worden terwijl de herstelwerkzaamheden gaande zijn.

De EBS handelt eerst de gebiedsstoringen af waarbij een groter aantal klanten voor korte of zeer lange tijd verstoken is geweest van elektriciteit, gevolgd door de storingen van kleinere aard zoals de individuele storingen. In de afgelopen dagen/nachten zijn voornamelijk Paramaribo-Noord (Morgenstond, Charlesburg, Tourtonne, Geyersvlijt) en gebieden in het district Commewijne vaker verstoken geweest van elektriciteit.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina