Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Voedselschaarste bij 'no deal-brexit'

Voedselschaarste bij 'no deal-brexit'

18/08/2019 09:11

De Britse premier Boris Johnson houdt intussen vast aan een vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de EU op 1 november, of dat nu met of zonder deal is.

De Britse premier Boris Johnson houdt intussen vast aan een vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de EU op 1 november, of dat nu met of zonder deal is. Foto: AFP  

LONDEN - Groot-Brittannië zal na een 'no deal-brexit' te maken krijgen met grote tekorten aan voedsel, brandstof en medicijnen. Dat staat in officiële regeringsdocumenten die naar de Britse krant The Sunday Times zijn gelekt.

De gelekte documenten bevatten inschattingen van de Britse regering. De Britse regering verwacht dat tot 85 procent van de vrachtwagens die gebruik maken van de Kanaaltunnel "mogelijk niet klaar zijn" voor de Franse douane. Dat betekent dat de verstoringen in de havens zeker drie maanden zouden kunnen duren totdat de doorstroom verbetert.

De Britse overheid denkt dat een harde grens tussen de Britse provincie van Noord-Ierland en de Republiek waarschijnlijk zal zijn. Dit omdat de huidige plannen om wijdverspreide controles te vermijden, niet kunnen worden gehandhaafd. Volgens de documenten gaat het om de meest waarschijnlijke gevolgen van een no deal-brexit en zijn de bevindingen in het rapport niet per se het slechtste scenario. NU.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina