Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • COMMENTAAR: Tijdbom

COMMENTAAR: Tijdbom

19/08/2019 12:00

COMMENTAAR: Tijdbom

 

ER TIKT EEN tijdbom bij de Surinaamse Voetbalbond (SVB). Geruchten doen de ronde dat er een splitsing is binnen het bestuur. Een deel van het bestuur zou niet op één lijn zitten met de handels- en werkwijze van voorzitter John Krishnadath. Bestuursleden willen de situatie ontkennen noch bevestigen, maar volgens mensen dicht bij het bestuur is het zo dat de voorzitter de bestuursvergaderingen niet meer bezoekt.

Ook zouden de overige bestuursleden Krishnadath hebben gevraagd om een gesprek, maar hij is vooralsnog niet daarop ingegaan. Naar verluidt willen bepaalde bestuursleden het zelfs op vervroegde bestuursverkiezingen aansturen en zouden al mensen zijn benaderd om de taken van Krishnadath over te nemen.

Deze situatie is erg schadelijk voor het voetbal. Vooral omdat de bondsvoorzitter betaald voetbal wil introduceren. Ofschoon de statuten van de SVB zich daarvoor lenen, zal de breuk binnen het bestuur voor een enorme stremming zorgen. Hoe kan er betaald voetbal worden ingevoerd als de voetbalbond niet als een professionele organisatie wordt gerund.

Krishnadath deed onlangs mededelingen over enkele eisen waaraan clubs zullen moeten voldoen tijdens een meeting met clubbesturen. Maar hoe kan de bond verwachtingen hebben van de clubs, als het kennelijk ook bij de moederorganisatie flink misgaat. Om effectief te kunnen functioneren is goed bestuur één van de grootste en belangrijkste vereisten.

Deze situatie is door de leden zelf in de hand gewerkt. Het overgrote deel van het huidig bestuur heeft in opeenvolgde voorgaande besturen gezeten, maar heeft nooit het voetbal kunnen ontwikkelen. Dit vooral omdat eigenbelangen een grote rol spelen. Schijnbaar geniet ontwikkeling van het Surinaams voetbal noch bij het hoofdbestuur noch bij de leden prioriteit.

Het gros van de voorzitters van de lidbonden lijkt hun organisatie alleen maar te gebruiken om hun zak te spekken. Tijdens bestuursverkiezingen is dat steeds weer gebleken. Voor geld verkopen zij hun stemmen door anderen te machtigen om aan de verkiezingen deel te nemen. Onbegrijpelijk is dat gemachtigden voor leden hun stem uitbrengen, terwijl de voorzitters of andere bestuursleden in de zaal zijn.

Dat eigenbelang boven het algemeen belang prevaleert is onlangs weer gebleken tijdens het lidbondentoernooi. Het tuchtcollege straft conform de regels een ploeg vanwege fraude met een transferformulier, waarna een hoofdbestuurslid de straf terugdraait en er alles aandoet om de foutieve handelingen van de bewuste ploeg goed te praten.

Onbegrijpelijk, want er zou door de ploeg in kwestie aangifte bij de politie moeten worden gedaan. Het onbegrijpelijkst is dat de leden dit accepteren en dat de finaleronde van het toernooi gewoon wordt voortgezet, terwijl de kruisfinales in de ene poule nog niet zijn afgewerkt. Nogmaals....onbegrijpelijk.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina