Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Nieuwe organisatie voor ontwikkeling toerisme

Nieuwe organisatie voor ontwikkeling toerisme

19/08/2019 20:05 - Steven Seedo

De aanmeerplek van Atjoni is vaak ongekend druk door onder andere dorpelingen die terugkeren van hun bestemming en toeristen die er op bezoek gaan.

De aanmeerplek van Atjoni is vaak ongekend druk door onder andere dorpelingen die terugkeren van hun bestemming en toeristen die er op bezoek gaan. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Personen uit de Surinaamse diaspora in Nederland hebben de Suriname International Association of Travelers (Siat) in het leven geroepen om een bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van de toerismesector in Suriname. De organisatie zal zich onder meer inzetten om het land te promoten als vakantiebestemming.

"Eén van de belangrijkste sectoren in Suriname die de grootste potentie heeft om Suriname vooruit te helpen is de toerismesector. Wij willen ons daarom inzetten voor het internationaal promoten van Suriname als vakantiebestemming en het professionaliseren van de Surinaamse toerismesector", vertelt woordvoerder Tim Petrisie.

Hoofdbestuurslid August Paansa vertoefde van 28 juli tot 14 augustus voor een oriëntatiebezoek in Suriname. Hij voerde gesprekken met diverse belanghebbenden binnen de toerismesector. Siat werkt samen met Stichting ESU Tourism Standards Organization, de Internationale Surinaamse Keurmerkenfederatie en diverse andere diaspora-organisaties in Nederland.

Siat wil samen met haar partners een toerismegroei van minstens 25 procent per jaar realiseren in de komende vier jaar. "Het toerisme zou zelfs sneller kunnen groeien, maar Suriname ontbeert nog de infrastructuur om zo een explosieve groei te faciliteren. De bedoeling is dat naarmate de toerismesector groeit, de investeringen in deze sector aanzienlijk zullen toenemen", zegt Petrisie.

Eén van de plannen van Siat is om Suriname onder de aandacht te brengen van miljoenen nieuwe toeristen wereldwijd. Hiervoor zal de organisatie jaarlijks enkele tientallen programmamakers van over de hele wereld naar Suriname brengen om het land te belichten. Siat gaat zich volgens Petrisie ook inzetten voor het verbeteren van de ervaring van personen die naar Suriname reizen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina