Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Politiekorps geschokt door zelfmoord agent

Politiekorps geschokt door zelfmoord agent

20/08/2019 06:11 - Cheflin Paulus

Politiekorps geschokt door zelfmoord agent

 

PARAMARIBO - “Het is nooit prettig om te horen dat een collega op deze manier uit het leven is gestapt. Het brengt een shock binnen de organisatie en het doet je wat”, zegt politiewoordvoerder Humprey Naarden in een gesprek met de krant. Hij reageert op een recent geval waarbij een collega, Marciano Bronne, zelfmoord heeft gepleegd in Apoera.

Veel kon de politiefunctionaris niet kwijt, omdat de voorlichtingsafdeling nog geen rapportage over het geval had ontvangen. De overleden agent heeft naar de krant verneemt zondagavond zelfmoord gepleegd in zijn voertuig. Hij was in uniform gekleed en zou zich met zijn dienstwapen door zijn hoofd hebben geschoten voor het politiebureau van Apoera.

Naarden vertelt dat hij duidelijk heeft gemerkt dat de lichtingsgenoten van Bronne helemaal van slag zijn. "Ze zijn helemaal down, want ze hebben lief en leed met hem gedeeld. Ik snap dat ze nu nog geschokt zijn." Ook korpschef Roberto Prade die maandag officieel geïnstalleerd is, reageerde volgens de politietopper geschokt door het nieuws.

Het geval ligt volgens Naarden heel erg gevoelig binnen de organisatie. Er is daarom bij de ceremonie rond de installatie twee minuten stilte in acht genomen voor het heengaan van de collega. Het verlies van Bronne is volgens Naarden een duidelijk voorbeeld van het feit dat politieambtenaren ook mensen zijn.

"We zitten ook met problemen. Men denkt dat agenten supermensen zijn. We krijgen ook onze beproevingen. We vinden het jammer dat het bij dit geval zo is gegaan." Over geluiden over het motief van de dood van Bronne zegt Naarden niet vooruit te willen lopen op het onderzoek. "Ik wil niet gaan speculeren zoals zaken die op sociale media worden gezegd. Je vraagt je wel wat dingen af. Kon hij niet met iemand erover praten?"

De afdeling Personeelszorg is volgens de functionaris precies om zulke redenen in het leven geroepen: zij kan agenten die met problemen zitten opvangen. "Het doet je dan extra pijn dat die afdeling er is en hem niet heeft kunnen helpen", zegt hij verslagen. Voordat hij op Apoera gestationeerd werd, werkte Bronne op het station te Uitvlugt. De agent is ook gewezen jeugdparlementslid.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina