Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Soepe Koese kwalificeert zich voor WK

Soepe Koese kwalificeert zich voor WK

20/08/2019 17:03 - Terence Oosterwolde

Soepe Koese kwalificeert zich voor WK

Soepe Koese mag als kampioen van de Giovanni Classics meedoen aan de WK. Foto: Michael Salazar Photography  

PARAMARIBO - Als alles goed zit - zeker financieel - doet Suriname later dit jaar mee aan de wereldkampioenschappen bodybuilding. Soepe Koese heeft zich als tweede gekwalificeerd. Eerder had Eddy Wilson al een startbewijs bemachtigd.

De International Federation of Bodybuilding and Fitness (IFBB) bevestigt de deelname van Koese aan de tweede editie van de IFBB Elite Pro World Championships. Als kampioen van de IFBB Giovanni Arendz Classic Elite Pro 2019 heeft de Surinamer zich gekwalificeerd voor het mondiale toernooi.

Dat geldt ook voor de andere winnaars van zondag op Aruba: Kristen McGregor van Jamaica (body fitness), Luis Anthony Del Rosario van de Dominicaanse Republiek (Men's Physique), Ivanna Escandar van Spanje (Bikini Fitness) en Angela Borges van Brazilië (wellness).

De IFBB Elite Pro WK worden van 1 tot en met 3 november gehouden in Tarragona, Spanje. Het mondiale toernooi wordt aangeprezen als "een geweldig evenement" waar "de beste Elite Pro-sporters uit de hele wereld" zich in de strijd gooien voor de ultieme prijs. "De ultieme prijs kan verschillende dingen zijn, maar een wereldkampioen worden genoemd is iets heel speciaals."

Kwalificatie voor de WK is verzekerd bij het winnen van een wedstrijd of als op de IFBB Elite Pro-wereldranglijst een plek in de top drie wordt ingenomen in een divisie. Wilson won in juli de Darcy Beckles Diamond Cup op Barbados. Momenteel bereidt hij zich in Nederland voor op de negende editie van de Arnold Classic Europe van 20 tot en met 22 september in Barcelona, Spanje.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina