Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Stand-up Night Thalia stimuleert lokaal talent

Stand-up Night at Thalia moet lokaal talent podium bieden

20/08/2019 22:29 Error parsing XSLT file: \xslt\artikelAuteur.xslt

De twee bekende komieken  Pres Juriaantje en Huan 'Grantjie' Graanoogst staan ook op het programma van Thalia.

De twee bekende komieken Pres Juriaantje en Huan 'Grantjie' Graanoogst staan ook op het programma van Thalia. Foto: Facebookpagina Got Talent  

PARAMARIBO - Het heengaan van het grote talent Stephen ‘Wesje’ Westmaas lijkt een ‘domper’ te hebben gelegd op de lokale komedie-industrie. Er is genoeg talent zichtbaar maar geen enkele comedian scheen zich te kunnen ontwikkelen tot het niveau van Wesje. Tot Clifton Braam ruim twee jaar geleden voltijds stand-upcomedy ging doen en de volgende ster is in Suriname en Nederland.

De vele comedyshows die gehouden werden door Telesur maakten ook enkele talentvolle 'grappenmakers' zichtbaar. Braam en Roué Verveer hebben in eerdere shows vaak hun misnoegen geuit over het uitblijven van meer shows van lokaal talent. Verveer tracht altijd wel de 'lokale jongens' bij zijn show te betrekken terwijl Braam hoopt volgend jaar trainingen met een groep te doen om hen naar een hoger niveau te trekken.

Precies om deze redenen heeft Theater Thalia besloten om een 'Stand-up Night at Thalia' te organiseren. Zaterdagavond is er een stevige line-up aan lokaal talent. "We willen de jongere generatie de gelegenheid bieden om hun kunnen te tonen. We willen hun een podium bieden zodat zij zichtbaarder worden en hun talent kunnen ontwikkelen", meent Moraiah Leysner, productiemanager van dit event.

In de line-up staan Pres Juriaantje, Huan Graanoogst, Herbert Watson, Bryan Krimbo, Gracia van Stampere en Romano Wip. DJ Mario, dansgroep de Myztikals en Ori Plet zijn ook deel van het programma. "Zij zijn de meest bekende komieken die vaker hebben opgetreden of hebben meegedaan met andere shows. Van hieruit willen we jongeren trekken om ook hun talent zichtbaar te maken", vertelt Leysner.

Het zijn zes heel verschillende komedianten die hun eigen ding zullen doen. Dit event is het eerste dat het nieuwe management van Thalia wil organiseren zodat er meer activiteiten worden gehouden in het theater. "Laat maar zeggen dat het oude systeem inhield dat mensen een activiteit hebben en dat ze dan de zaal huren. Nu willen wij zelf actiever zijn en artiesten ook de gelegenheid bieden om met ons samen te werken aan een productie", zegt Leysner.

De eerste optie is dat je als artiest vertelt wat je kan en daar bouwt Thalia dan een productie om heen. "Wij betalen dan alle kosten en de winsten zijn dan ook merendeel voor ons. Maar je kan ook zeggen dat je al een idee hebt en hulp nodig hebt en met ons wil samenwerken. Dan worden de kosten - zoals belichting, geluid en dergelijke - fifty/fifty gedeeld alsook de winsten."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina