Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Volleybalster Margaret voelt zich ‘thuis’ in VS

Volleybalster Margaret voelt zich ‘thuis’ in VS

20/08/2019 21:07 - John Zaalman

Ketura Margaret (staand linksachter).

Ketura Margaret (staand linksachter). Foto: collectie Condor  

PARAMARIBO - Ketura Margaret voelt zich twee dagen nadat ze Suriname met een studiebeurs heeft verlaten al op haar gemak in de Verenigde Staten. "Het was makkelijk 'adjusten' aangezien ik zeker de afgelopen zes jaar op vakantie ben geweest in Amerika", meent Margaret.

De jonge Surinaamse volleybalinternational is zondag met haar ouders en broertje afgereisd. Zij heeft op de vlucht naar Orlando goede gesprekken gehad met Jill Arlaud, die van een korte vakantie genoot in Suriname en terugkeerde om haar masterstudie Marriage and Family counseling af te ronden.

Daarna is Margaret met haar familie naar Jacksonville gereden, waar ze aan de Florida State College zal studeren. "Eenmaal in het Extended Stay Hotel ingecheckt te hebben, is mijn coach Edric Poitier heel enthousiast langsgekomen", gaat Margaret verder.

Ze heeft daarna haar nieuwe teamgenoten ontmoet. "Er zitten een heleboel buitenlandse meisjes in het team. Twee uit Frankrijk, één elk uit Servië, Nederland en Puerto Rico en een paar uit Mexico. De eerste ontmoeting met de meisjes was leuk. Ik hoop dat het zo blijft." De eerste training was maandag. "Ik mocht nog niet meedoen, omdat ik m'n physical nog moest doen."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina