Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Humberto Tan schrijft kinderboek

Humberto Tan schrijft kinderboek

21/08/2019 19:05 - Van onze redactie

Humberto Tan schrijft kinderboek

Foto: Bol.com  

PARAMARIBO - Humberto Tan, de Nederlandse televisiepresentator en schrijver van Surinaamse afkomst, heeft een kinderboek 'Pirouette in Paramaribo' geschreven. Hij deed dat in opdracht van De Nieuwe Kerk Amsterdam ter gelegenheid van De Grote Suriname-tentoonstelling, meldt De Nieuwe Kerk Amsterdam in een persbericht.

Tan: "Toen ik door De Nieuwe Kerk werd gevraagd om het kinderboek te schrijven bij De Grote Suriname-tentoonstelling, was ik verrast en meteen ook geprikkeld. Verrast omdat ik geen kinderboekenschrijver ben en geprikkeld omdat ik meteen een idee had. Een idee voor het verhaal en een idee voor een illustrator."

Het boek gaat over de elfjarige Gerda uit Paramaribo die ballerina wil worden. Als ze danst, voelt ze zich vrij. Maar om echt professioneel danseres te worden, zal ze moeten worden toegelaten tot de Dansvakopleiding aan het Conservatorium in Den Haag. Ze gaat op reis, haar droom tegemoet. Eenmaal in Nederland vraagt de balletopleiding het uiterste van haar, en Gerda mist haar familie en Suriname. Is haar droom sterk genoeg om al het andere te overwinnen?

De illustraties zijn gemaakt door mode-illustrator Judith van den Hoek en het boek is voor kinderen vanaf negen jaar. Tan was jarenlang het gezicht van verschillende tv-programma's, maar ook als auteur heeft hij zich gemanifesteerd. Zijn eerste boek 'Het Surinaamse legioen' over Surinaamse voetballers in de eredivisie werd uitgebracht in 2000. De Grote Suriname-tentoonstelling is vanaf 5 oktober tot en met 2 februari 2020 te zien in de Nieuwe Kerk Amsterdam.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina