Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Jongeren willen optimaal putten uit Ylai programma

Jongeren willen optimaal putten uit Ylai programma

21/08/2019 03:52 - Beta Debidien

Deelnemers aan de informatie-sessie over het Ylai programma.

Deelnemers aan de informatie-sessie over het Ylai programma. Foto: Beta Debidien  

NIEUW-NICKERIE - Jongeren van Coronie en Nickerie willen optimaal de mogelijkheden benutten van het Ylai, een programma voor jongere leiders in de Amerika’s dat uitgaat van de Amerikaanse ambassade. Dat bleek uit sessies die maandag en dinsdag in het rijstdistrict zijn gehouden voor zestig personen, voornamelijk in de leeftijd van 25 tot 35 jaar.

Joseph Deonarain en Joey Dragman, twee jonge ondernemers die in de Verenigde Staten in het kader van Ylai (Young Leaders of the Americas Initiative) een training hebben gevolgd, verzorgden elk een presentatie. Die was voornamelijk bestemd voor jonge en of aankomende ondernemers. "We hebben bijzonder veel geleerd", zegt Daniëlle Holwijn uit Coronie.

Ze is zelf nog geen ondernemer, maar is zeer geïnteresseerd. "Ik droom al lang ervan om te ondernemen, maar wist niet hoe dat aan te pakken." Holwijn heeft de training bijgewoond om vaardigheden te ontwikkelen die ze nodig heeft om haar droom te realiseren. Ze zal de opgedane kennis delen met leeftijdgenoten in haar district.

"We moeten weten dat dromen nooit te groot zijn en dat er altijd wegen zijn om ze waar te maken." Holwijn ziet veel potentie in haar district, onder andere in de landbouw en vooral de fruitteelt. "Wij weten dat Coronie veel vruchtbare grond heeft en dat alles wat we in de bodem stoppen groeit. Dat moeten wij meer gaan benutten."

Palu-assembleelid Cleon Gonsalves Jardin de Ponte van Coronie heeft ook deelgenomen aan de sessies om te weten welke mogelijkheden er zijn voor de jongeren van zijn district. Hij noemt de verstrekte informatie belangrijk om over te brengen aan de jongeren, onder wie drop-outs van het district, om hen te motiveren.

"Er is veel informatie gegeven over ondernemerschap en dat moeten wij koesteren." De politicus stelt dat de Coroniaanse jongeren dringend informatie nodig hebben om zich verder te kunnen ontwikkelen. "We zien dat juist datgene wat de overheid nalaat, door particulieren wordt opgepakt." Maandag waren er veertig deelnemers terwijl dinsdag was ingeruimd voor de overige twintig.

Deonarain en Dragman hebben de ervaring die ze hebben opgedaan in de Verenigde Staten gedeeld met de deelnemers. "Het waren heel enthousiaste mensen." Ze hebben informatie verkregen over Ylai, wat het is en wat de mogelijkheden zijn om succesvol te kunnen ondernemen. Wilma Dandel van Wida Consultancy Services zei dat binnen niet al te lange tijd geïnteresseerden zich mogen registreren voor deelname aan een Ylai-training in de Verenigde Staten van Amerika.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina