Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Wet Woningbouwfonds aangenomen

Wet Woningbouwfonds aangenomen

21/08/2019 00:00 - Ivan Cairo

Mede-initiatiefnemer Jennifer Geerlings-Simons geeft een uiteenzetting over de twee wetten.

Mede-initiatiefnemer Jennifer Geerlings-Simons geeft een uiteenzetting over de twee wetten. Foto: dWT  

PARAMARIBO - De wet Nationaal Woningbouwfonds is dinsdagavond door het parlement goedgekeurd. De Nationale Assemblee (DNA) heeft ook de wet Nationaal Garantiefonds Huisvesting goedgekeurd. Beide wetten zijn met algemene 39 stemmen aangenomen. Jennifer Geerlings-Simons, één van de initiatiefnemers, heeft met verve de twee wetsvoorstellen verdedigd. Bruikbare voorstellen van van zowel coalitie als oppositie werden overgenomen om de wetten te versterken.

Hoewel de oppositie forse kritiek heeft geleverd over het woningbouw- en huisvestingbeleid van de regering hebben alle oppositionele fracties vóór de wet gestemd. Na de aanname van de wetten zei initiatiefnemer Simons ervan overtuigd te zijn dat met de goedkeuring een stap is gezet. De twee fondsen zijn volgens haar goede instrumenten voor de bevolking om de huisvestingssituatie in het land te verbeteren.

Volgens minister Soewarto Moestadja is met de nieuwe wetgeving een goede basis gelegd om het huisvestingsbeleid van de regering meer inhoud te geven. Fungerend parlementsvoorzitter Melvin Bouva merkte op dat vanaf 2012 structureel is gewerkt aan een degelijk woningbouw- en huisvestingsbeleid. De nieuwe wetten bieden nu een uitkomst voor inkomensgroepen die eerder moeilijk aan financiering konden komen om een eigen huis te bouwen.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina