Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • SHTTC: 'Onze studenten doen het niet slecht'

'Onze studenten doen het niet slecht'

22/08/2019 03:46 - Amanda Palis

De studenten die met succes de toerismeopleiding hebben afgerond.

De studenten die met succes de toerismeopleiding hebben afgerond. Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - Met de uitreiking van de diploma’s aan negen afgestudeerden heeft het Suriname Hospitality Tourism and Training Center (SHTTC) een tweede groep afgeleverd van de driejarige middelbare beroepsopleiding toerisme. De eerste groep van zestien personen studeerde in 2018 af.

Met dit diploma kan een afgestudeerde carrière maken als supervisor front office, food & beverage, touroperating en leisure & resort. De opleiding is uitgevoerd in samenwerking met het Regionaal Opleidingscentrum Amsterdam als onderdeel van een Twinningproject. De tweede opleiding begon met twintig studenten, van wie er uiteindelijk slechts negen de eindstreep haalden.

Directeur Rabin Boeddha wijt te uitval aan factoren als "onderschatting van horeca-opleidingen, geen juiste studiehouding of persoonlijke omstandigheden, zoals zwangerschap". "Het gaat echter niet om de kwantiteit, maar belangrijk is dat wij kwalitatieve en competente krachten hebben afgeleverd, die kunnen bijdragen aan de toerismesector waar ze hard nodig zijn", benadrukt Boeddha.

De directeur stelt dat de afgestudeerden van SHTTC betere banen scoren binnen de toerismesector. "Onze studenten doen het niet slecht. Vaak worden mensen met een SHTTC-diploma sneller in dienst genomen, omdat de sector weet dat wij competentiegerichte krachten hebben opgeleid die weten wat zij moeten doen. Het doet goed om te horen dat studenten die bij ons hun opleiding hebben genoten een managementfunctie kunnen bekleden bijvoorbeeld bij een wellnessresort."

Bestgeslaagde van de opleiding, de 22-jarige Ivanildo Rozenblad, onderstreept wat Boeddha zegt. Hij combineerde de opleiding met werk. "Ik heb vorige maand promotie gemaakt binnen het bedrijf waar ik werk. Ik zat eerst op het Imeao, maar kon daar mijn draai niet vinden. Ik heb werken in de horeca altijd fascinerend gevonden en ben dus uiteindelijk hier beland toen ik op zoek ging naar een toerismeopleiding."

Boeddha zegt dat op 1 oktober een derde groep begint aan deze opleiding bij het SHTTC, die ook nu wordt verzorgd in samenwerking met het ROC Amsterdam. Verder wordt nog dit jaar gestart met een mbo-hotelschool voor beroepsgerichte krachten die binnen het hotelwezen kunnen opereren. In 2020 begint SHTTC met de opleidingen voor koks (niveau 2) en voor bakkers (niveau 1 en 2).

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina