Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Bewoners ingenomen met herstel ontsluitingsweg

Bewoners optimistisch over start rehabilitatie ontsluitingsweg

23/08/2019 10:27 - Jason Pinas

De gebruikelijke plengoffers werden gebracht bij de start van de werkzaamheden aan de Pandit Tilakdharieweg.

De gebruikelijke plengoffers werden gebracht bij de start van de werkzaamheden aan de Pandit Tilakdharieweg. Foto: Irvin Ngariman  

ALKMAAR - Bewoners van de Pandit Tilakdharieweg zijn zeer ingenomen met de rehabilitatie van hun straat die donderdag is aangevangen. Bij het startsein heeft de plaatselijke gemeenschap haar blijdschap niet onder stoelen of banken geschoven. Het zijn één en al lachende gezichten en felicitaties tijdens de traditionele inzegening met bier bij de eerstesteenlegging.

De hoogwaardigheidsbekleders en een deel van de buurtbewoners zijn goed gestemd, maar sommige aanwezigen kijken met gemengde gevoelens toe. Zij vinden namelijk dat de renovatie van de weg te lang op zich heeft laten wachten. "Mi breyti taki a pasi e meki. Dit moest al lang gebeuren. De straat was verschrikkelijk en ik was ook een van de mensen die heeft geklaagd omdat het steeds erger werd", vertelt een van de aanwezigen aan de krant.

Hij ziet de start van het project als een belangrijk moment voor Alkmaar en omgeving omdat het de enige ontsluitingsweg is die leidt naar de verschillende wijken in dat gebied. "Ik moest het onderstel van mijn auto bijna iedere maand repareren door de slechte staat van de weg, dus dit is een grote verlichting", valt een andere buurtbewoner hem bij.

Ook hij wijst erop dat het herstel van de straat te lang op zich heeft laten wachten. "Dit is goed, maar ik wil niet te vroeg juichen. Wanneer het helemaal af is dan pas zal ik echt blij zijn", merkt weer een ander op. NDP-assembleelid Jenny Warsodikromo daarentegen is ervan overtuigd dat het project helemaal wordt afgerond. In haar toespraak zei ze dat het niet gemakkelijk is geweest om de regering zover te krijgen. "Mi teki omeni koskosi van de mensen hier, maar ik ben blij dat het eindelijk zo ver is", sprak ze dankbaar.

Minister Vijay Chotkan van Openbare Werken, Transport en Communicatie zegt dat het gedeelte dat wordt aangepakt ongeveer 8,4 kilometer lang is. De straat moet binnen 24 maanden helemaal betegeld zijn. Naast de weg, zullen ook de rioleringen worden aangepakt om overstromingen te voorkomen. De infrastructuur van verschillende nutsbedrijven wordt meteen meegenomen in dit traject. "Wanneer we hier vertrekken na afloop, willen we de gemeenschap niet weer komen storen met dat soort werkzaamheden", merkt de bewindsman op.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina