Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Dc’s niet bekend met klachten geluidsoverlast

‘Dc’s krijgen geen klachten over geluidsoverlast’

23/08/2019 15:37 - Cheflin Paulus

De tourbussen die met luide muziek door de straten van Paramaribo rijden.

De tourbussen die met luide muziek door de straten van Paramaribo rijden. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - De twee districtscommissarissen die de scepter zwaaien over Paramaribo krijgen geen klachten van de gemeenschap over geluidsoverlast in hun woonomgeving. Die klachten bereiken de redactie echter wel. Ook via radioprogramma’s uiten mensen hun misnoegen over tourbussen die met luide muziek door de straten van Paramaribo rijden en over shows die voor de nodige geluidsoverlast zorgen.

De districtscommissarissen Mike Nerkust van Paramaribo Zuid-West en Eric Grauwde van Paramaribo Noord-Oost weten van niets, zeggen zij tegen de redactie. "Als het over de tourbussen gaat, rijden die meer in de binnenstad. Hier heb ik geen last van in mijn gebied", zegt Grauwde.

Ook nu de vakantie is begonnen, is daar volgens hem geen verandering in opgetreden. Het is de afgelopen jaren gebleken dat er in deze periode veel shows georganiseerd worden en er veel meer tourbussen in de binnenstad rondrijden. Voor het geval er wel klachten binnenkomen, belooft de burgervader stringent op te treden.

Zijn collega Nerkust zegt desgevraagd dat de samenleving de klachten moet deponeren bij het klachtenbureau dat speciaal daarvoor op het commissariaat is opgezet. Dat de samenleving wel in de media en sociale media klaagt over geluidsoverlast, vindt hij vreemd.

Hij doet een oproep aan personen die last hebben van tourbussen of shows met keiharde muziek om hun beklag te doen. "Als er klachten zijn, pak ik het aan. Mensen hebben hun klacht verkeerd gedeponeerd als ze dat bij de redactie van mediabedrijven of elders doen. Als er wat is mogen ze ons altijd benaderen bij het commissariaat. Wij moeten ze toch daarmee helpen? Laat de mensen komen".

Nerkust zegt dat er altijd sancties getroffen kunnen worden tegen showorganisatoren en burgers die over de schreef gaan en voor geluidsoverlast zorgen. "Maar die maatregelen zijn het uiterste middel. Soms brengt een simpel gesprek al een oplossing. We hoeven niet altijd zo te handelen tegen ondernemers en burgers."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina