Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • COLUMN: Gefitched

COLUMN: Gefitched

24/08/2019 14:00 - Ganga

Sharda Ganga

Sharda Ganga  

Weekend-buurtwinkels is de NDP gestart. Zodat mensen twee dagen lang goedkoop aan knoflook en uien kunnen komen, en haring, en varkenstaart, en pindakaas, en kaas en gelukkig ook toiletpapier voor na al deze feestmaaltijden. Ik ben benieuwd of de rollen toiletpapier nog zijn gewikkeld in het logo van de NDP. Een echte curiositeit is dat hoor.

Ik raad u aan een paar te kopen en te bewaren, zodat uw achterkleinkinderen over een paar decennia nog een spreekbeurt kunnen houden over verkiezingscampagnes in dit stenen tijdperk, en die keer dat een partij dacht dat het echt een fantastische marketingstrategie was om hun partij te promoten via toiletpapier. Wie weet, misschien is zo een gedenkwaardig dingetje over een aantal jaar wel grof geld waard, en is er een museum dat er keiharde centjes voor wil neertellen.

U hoeft uiteraard niet de hele rol te bewaren, u kunt ook gewoon het papier nu gebruiken, en de wikkel bewaren en tegen die tijd die om een nieuwe rol papier wikkelen. Want ik begrijp het volkomen als u vindt dat een rol toiletpapier intussen al bijna luxe is geworden, dus u gaat het echt niet voor de lol bewaren. Ik verzoek u wel om niet alvast de wikkel te verkopen voor u de rol heeft aangeschaft.

Of beter gezegd, ik verzoek u om u niet nu alvast rijk te rekenen, vooruitlopend op de eventuele opbrengsten van de verkoop van deze curiositeit over dertig jaar of zo. Nee, dat gaan we niet doen toch? U kunt gerust de boodschappen doen in de birti winkri dit weekend, en de toiletpapierwikkels opslaan, maar u moet uw financieel-economisch gedrag niet spiegelen aan die van de bazen van de bedenkers van het toiletpapier en de uitbaters van de winkels.

Kunt u zich die FEP nog herinneren die met veel bombarie was ingesteld vlak na de verkiezingen van 2015? Dat Financieel Economisch Platform dat in een paar dagen adviezen moest geven om de puinhopen van het eerste kabinet B te ruimen, nadat de baas van het eerste en het tweede Kabinet B samen met de spreekbuizen langer dan een jaar lang ons voorhielden dat er echt niets aan de hand was, het land stond er fantastisch goed voor financieel economisch gezien enzovoorts en et cetera (om het dubbel te benadrukken).

We weten intussen beter, net zoals u hopelijk ook allang wist dat de fraaie verhalen dat men de crisis de baas was geworden, dat die superknappe koppen met dat fantastische financieel-economisch inzicht de situatie hadden 'gefixed', op gespannen voet met de werkelijkheid leven. Dat die verhalen van 'we zijn uit het dal gekropen, en het gaat nu zeker slag beter gaan met ons, want de goudprijs is gestegen', halve waarheden zijn.

Als zelfs buitenlandse kredietbeoordelaars weten hoe het zal reilen en zeilen, in het komend verkiezingsjaar, gebaseerd op eerdere ervaringen, dan hoop ik dat u beseft dat u nog tot mei volgend jaar zo af en toe die agutere en die bokking kan kopen en eten, en daarna zal de pret uit zijn. En dat uw kleinkinderen nog die agutere zullen betalen - of beter gezegd: terugbetalen. Ja, die financieel-economische sittewasie is echt helemaal gefitched.

gangasharda@gmail.com

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina