Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Paho doneert apparatuur aan Centraal Laboratorium

Paho doneert apparatuur aan Centraal Laboratorium

24/08/2019 21:09 - Jason Pinas

Antoine Elias, minister van Volksgezondheid.

Antoine Elias, minister van Volksgezondheid. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - “Het is ongetwijfeld een enorme versterking voor ons laboratorium. We hebben nu nog meer hoogwaardige apparatuur ter beschikking.” Dit zei een dik tevreden Antoine Elias, minister van Volksgezondheid, vrijdag na een geste van de Pan-Amerikaanse Gezondheidsorganisatie (Paho). De bewindsman nam symbolisch apparatuur, waaronder een geavanceerde microscoop, in ontvangst op zijn kantoor.

De goederen met een waarde van 68.000 US dollar, zijn bestemd voor onderzoek van infectieziektes en zullen worden overgedragen aan het Centraal Laboratorium. Hoewel de huidige apparaten van dit onderzoeksinstituut nu niet dringend aan vervanging toe zijn, zegt Elias dat de schenking meer dan welkom is. "Hiermee kunnen we beter, efficiënter en preciezer de diagnostiek van infectieziektes vaststellen", benadrukt de minister.

De schenking is gedaan door Paho-vertegenwoordiger Yitades Gebre. Hij onderstreept net als de bewindsman dat het ministerie en zijn organisatie trouwe partners zijn van elkaar. Elias zegt dat het verzoek voor deze geste door Suriname is gedaan. Hij merkt op dat het ministerie hiermee een redelijk bedrag heeft kunnen besparen.

De bewindsman zegt dat de apparatuur vooral voor de preventieve zorg een grote vooruitgang zal zijn. Elias: "Dit is echt om preventief te werk te gaan." Hij is ervan overtuigd dat het Centraal Laboratorium met deze spullen veel beter onderzoekingen zal doen.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina