Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Pets Promotion slikt braaksel in

Pets Promotion slikt braaksel in

24/08/2019 00:00 - Van onze redactie

Districtscommissaris Eric Grauwde.

Districtscommissaris Eric Grauwde. Foto: NII  

PARAMARIBO - Jairadj Gajadien heeft zich in een open brief verontschuldigd tegenover districtscommissaris Eric Grauwde. De uitbater van Pets Promotion had de burgervader bij meerdere gelegenheden uitgemaakt voor onder meer "racist".

Gajadien had op de Facebookpagina van Intercity Dancehall Pont, maar ook op radio en televisie uitgehaald naar Grauwde nadat die in juni de vergunning van Gajadiens evenementenlocatie op de hoek van Nieuwzorg- en Indira Gandhiweg had ingetrokken. De dc had vanwege de beledigingen en uitspraken aangifte gedaan tegen Gajadien.

In de open brief krabbelt de uitbater nu terug. "Eerlijkheid en oprechtheid gebieden mij om aan u, naar eigen vrije wil, het volgende kenbaar te maken. Emotionele en niet-gefundeerde aantijgingen door mij gedaan aan uw adres, als zou u een racist zijn die niet van boslandcreolen houdt, berusten op onwaarheid. Derhalve wens ik mij tegenover u als persoon en in de hoedanigheid van dc persoonlijk te verontschuldigen voor alle smaad en laster u bezorgd", aldus een passage.

Gajadien, die recent weer in het nieuws was wegens het bedreigen en beledigen van programmamaker Sammy Doerga en eerder hetzelfde had gedaan met journalist Gilliamo Orban van de Ware Tijd, verontschuldigt zich ook tegenover president Desi Bouterse, minister André Misiekaba van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) en de Nationale Democratische Partij (NDP) voor "beledigende uitspraken aan hun adres".

Bij het intrekken van de vergunning van Intercity had Grauwde aangegeven dat de locatie een vergunning had om kermis te organiseren. Echter, er werden shows georganiseerd en er was een discotheek opgezet. Volgens de dc was de vergunningskwestie een aantal keren besproken met Gajadien, zonder resultaat. Dat noopte de burgervader om "volgens wettelijke bepalingen op te treden".

In de open brief, waarvan een cc is gestuurd naar het kabinet van de president, NDP-ondervoorzitter Ramon Abrahams, Sozavo-minister Andre Misiekaba, Facebook en twee andere media, geeft Gajadien aan dat hij net als andere aanvragers zal moeten voldoen aan de vergunningsvoorwaarden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina