Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Winnende start schaaktrio Suriname

Winnende start schaaktrio Suriname

24/08/2019 02:31 - Terence Oosterwolde

Winnende start schaaktrio Suriname

Catherine Kaslan won haar eerste partij op Barbados. Foto: SSB  

PARAMARIBO - Bij de start van de eerste Fide Americas Caribbean Cup hebben alle drie Surinaamse schakers hun openingspartij gewonnen. Daardoor bezetten Woman Fide Master Catherine Kaslan en Pratul Panchoe een gedeelde eerste plaats met vijf anderen. Ook Imaan Kalidjo, gedeelde achtste, heeft één punt.

Kaslan, de enige WFM in het toernooi, wist in de eerste ronde de Guyanees Ethan Lee (1109) te verslaan. Panchoe, de enige in de top zeven zonder een titel, bond Melvin Terence van gastland Barbados aan de zegekar. Ook Kalidjo was te sterk voor een thuisspeler, Keon Lashley.

Geen van beide Barbadianen heeft een rating. Dat is anders met de Surinamers. In het speelveld van 33 man heeft Kaslan een Fide-rating van 1862, waarmee ze twaalfde staat. Direct na haar volgt Kalidjo op plek dertien met 1835, terwijl Panchoe zestiende staat met 1793.

In de tweede ronde, zaterdag om elf uur 's morgens Surinaamse tijd, neemt Kaslan het op tegen de Barbadiaanse International Master Terry Farley. Panchoe treft Reginald Martyr van Saint Lucia en Kalidjo speelt tegen Fide Master Kevin Cupid van Trinidad en Tobago. De derde ronde is zaterdagmiddag om vijf uur.

Kaslan, amper zestien jaar, werd niet zo lang terug voor het eerst vrouwenschaakkampioen van Suriname door al haar partijen te winnen. Ook buiten de grenzen boerde ze goed. Ze werd achtste in het Campeonato Zonal 2.3 in Colombia en behaalde de hoogste rating ooit voor een Surinaamse schaakster.

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina