Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Bijbelconferentie terug waar die begon

Bijbelconferentie terug waar die begon

25/08/2019 21:56 - Charles Chang

Predikanten en andere mannen van het dorp die zich inzetten voor het houden van de Baptisten Bijbelconferentie op Palumeu.

Predikanten en andere mannen van het dorp die zich inzetten voor het houden van de Baptisten Bijbelconferentie op Palumeu. Foto: Charles Chang  

PARAMARIBO - De Trio Bijbelconferentie is dit jaar terug in het dorp Palumeu, waar dit religieuze evenement ooit is begonnen. De jaarlijkse of tweejaarlijkse conferentie, die geheel wordt geleid door de lokale bevolking, wordt telkens in een ander dorp gehouden. Vorig jaar is de bijeenkomst gehouden in Tepu, op een halve dag varen van dit oorspronkelijke Wayanadorp bij de splitsing van de Palumeu- en Tapanahonirivier.

Hoeveel edities tot nu toe zijn geweest, is moeilijk te achterhalen, maar over de eerste bijbelconferentie laat Sineke Peredes geen twijfel bestaan: "Na dya a bigin. Mi denki in 1974." De senior wordt bijgestaan door collega Atimese Madena. In totaal zijn er twintig predikanten in het ongeveer 350 zielen tellende dorp.

De mannen spreken van honderden, een andere (onofficiële) bron spreekt van tweeduizend bezoekers. Feit is dat ze van heinde en verre komen. "Fu ala den dorpu nanga foto tu. Trawan kon fu Frans sei, Gayana nanga Brasyon."

De conferentie, die van 20 tot en met 22 september wordt gehouden, bestaat uit Bijbellezingen en zang. Alle vertegenwoordigers krijgen een beurt om voor te gaan. De dag begint om acht uur en duurt tot twaalf uur. Daarna is er een lunch en na het middagmaal volgt het tweede deel van drie tot zes uur.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina