Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Iamgold begint morgen met opstart

Iamgold begint morgen met opstart

25/08/2019 13:53 - Gerold Rozenblad

Iamgold begint morgen met opstart

 

PARAMARIBO - Na bijkans een maand te hebben stilgelegen begint Rosebel Goldmines reeds morgen het de heropstart van de bedrijfsactiviteiten. De bedoeling is om in een maand weer op het oude productieniveau te zitten, verneemt de krant uit kringen van het bedrijf.

Topman Steve Letwin heeft vrijdag en vandaag overleg gevoerd met president Desi Bouterse, terwijl zaterdag ook gesproken is met de bond onder leiding van Lloyd Read. Sedert 28 juli zijn de bedrijfsactiviteiten gestaakt, nadat een illegale goudzoekers de dood vond door de kogel uit het wapen van een van de beveiligers.

Read bevestigt desgevraagd dat hij overleg heeft gevoerd met Letwin. Over andere dan de zaken van de arbeiders wil hij niet praten. "Het was een goed overleg", vat hij de afspraak samen. De arbeidsplaatsen zijn gegarandeerd en ook de 325 contractors die thuis gezet waren, zullen naarmate de werkzaamheden toenemen, weer ingezet worden.

De vakbondsleider zegt dat alle partijen baat hebben bij hervatting van de werkzaamheden. "Niet alleen de werknemers, maar ook het bedrijf en de staat."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina