Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • KSV helpt bromfietsers bij certificering

Korps verkeervrijwilligers helpt met certificeren bromfietsers

25/08/2019 05:21 - Merredith Bruce

Bromfietsers in het verkeer zijn extra kwetsbaar.

Bromfietsers in het verkeer zijn extra kwetsbaar. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Het Korps Suriname Verkeervrijwilligers (KSV) wil eraan bijdragen dat zoveel mogelijk bromfietsers beschikken over een bromfietscertificaat. Speciaal daarvoor wordt er een project gelanceerd waarbij de vereniging scholieren en andere strategische groepen zal benaderen om hen, met ondersteuning van de politie, daarbij te begeleiden.

De eerste school die wordt aangedaan is de Johannes Vrolijkschool, een openbare muloschool in Lelydorp. Kaajal Tedjai van de KSV zegt aan de krant dat 26 leerlingen zich hebben opgegeven bij de vereniging om het examen voor de bromfietscertificering af te leggen. De groep heeft van de vereniging het lesmateriaal, dat beschikbaar is op de website van het Korps Politie Suriname, gehad om door te nemen. Daarna zullen de KSV en een vertegenwoordiger van de politie hen klaarstomen voor het examen.

"Wij doen dit omdat we als organisatie een veilig verkeer willen", motiveert Tedjai. Ze vertelt dat het initiatief hiertoe ook te maken heeft met de naderende deadline van de overgangsperiode, op 11 december 2020, om zich te certificeren. Vanaf 26 februari 2018 zijn bromfietsers verplicht om een certificaat te hebben. Vanaf 11 december 2020 zal de politie maatregelen treffen tegen bromfietsers die bij een verkeerscontrole geen certificaat kunnen laten zien.

Het KSV heeft vaker gewezen op de kwetsbaarheid van bromfietsers die deelnemen aan het verkeer. Bij de lancering van de Verkeersveiligheidsmaand vorige week is deze groep opgeroepen om zich zoveel mogelijk te laten certificeren. Tedjai zegt dat het de bedoeling is om meer scholen te benaderen. De KSV mikt niet op een bepaald aantal personen, maar wil zoveel mogelijk bromfietsers bereiken om zich te certificeren.

In verband met de Verkeersveiligheidsmaand zal de KSV vakantiejobbers aantrekken om via vragenlijsten erachter te komen hoe jongeren denken over het verkeer en hoe ze graag bereikt willen worden. Dit project begint 9 september. De antwoorden zullen volgens Tedjai beschikbaar gesteld worden aan het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. De organisatie is daarnaast bezig met een project waarbij scholieren zullen meewerken aan de totstandkoming van infomercials waarin de tien zogenoemde verkeersgeboden van de KSV zullen worden uitgebeeld. De Verkeersveiligheidsmaand loopt tot en met 15 september.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen