Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Schaker Panchoe wint in vierde ronde

Schaker Panchoe wint in vierde ronde

25/08/2019 17:57 - Terence Oosterwolde

Schaker Panchoe wint in vierde ronde

Pratul Panchoe was de enige Surinamer die in de vierde ronde won. Foto: Barbados Chess Federation  

PARAMARIBO - Pratul Panchoe heeft zondag als enige Surinaamse schaker zijn partij in de vierde ronde van de Fide Americas Caribbean Cup gewonnen. Hij bond Kemp Lynch van Barbados aan de zegekar en klom naar de zesde plek van de ranglijst met drie punten.

Ook Fide Master (FM) Alan-Safar Ramoutar van Trinidad en Tobago en Candidate Master (CM) Bryan Prescod van Barbados, die vierde en vijfde zijn, hebben drie punten. Hetzelfde geldt voor International Master (IM) Terry Farley en Akeem Cox van Barbados, en de FM's Shreyas Smith van Jamaica en Isaiah Mc Intosh van Trinidad en Tobago, die posities zeven tot en met tien innemen op de standenlijst.

Reginald Martyr van Saint Lucia en FM Kevin Cupid van Trinidad en Tobago delen de eerste plek met 3,5 punten. Ook nummer drie, de Barbadiaanse IM Orlando Husbands, heeft 3,5 punten.

De twee andere Surinamers - Woman Fide Master Catherine Kaslan en Imaan Kalidjo - verloren elk hun partij in de vierde ronde. Kaslan moest haar meerdere erkennen in Ramoutar, terwijl Kalidjo aan het kortste eind trok tegen Prescod. Ze blijven daardoor steken op twee punten na vier ronden. Kaslan bezet de twaalfde plek, Kalidjo staat op de zestiende positie.

In de vijfde ronde, die eveneens zondag wordt gespeeld, heeft Panchoe Ramoutar tegenover zich. Kaslan neemt het op tegen Kiarra Eversley, terwijl Kalidjo uitkomt tegen Vanessa Greenidge. Beide tegenstanders komen uit Barbados, de gastheer van het toernooi.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina