Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Schakers Kaslan en Kalidjo herstellen zich

Schakers Kaslan en Kalidjo herstellen zich

26/08/2019 03:43 - Terence Oosterwolde

Schakers Kaslan en Kalidjo herstellen zich

Catherine Kaslan behaalde in de vijfde ronde haar derde overwinning. Foto: Barbados Chess Federation  

PARAMARIBO - Na het verlies in de vierde ronde hebben Women's Fide Master (WFM) Catherine Kaslan en Imaan Kalidjo zich hersteld en zondag hun vijfde partij gewonnen in de eerste Fide Americas Caribbean Cup. Pratul Panchoe daarentegen verloor in de vijfde ronde.

Panchoe was in de vierde ronde, eerder zondag gespeeld, nog de enige van de drie Surinamers die zijn partij won. Echter, in de tweede sessie van de dag moest hij zich in het Divi Southwinds Beach Resort op Barbados gewonnen geven tegen Fide Master (FM) Alan-Safar Ramoutar. De Trinidadiaan had in de vierde ronde ook Kaslan verslagen.

De Surinaamse vrouwenkampioen maakte in de vijfde ronde geen fout en boekte een winst op thuisspeelster Kiarra Eversley. Kalidjo was in zijn vijfde partij te sterk voor Vanessa Greenidge, eveneens van Barbados. Door deze uitslagen hebben alle drie Surinamers drie punten: Kaslan klimt van de twaalfde naar de negende plek, Kalidjo stijgt van zestien naar vijftien, terwijl Panchoe terugvalt van zes naar elf.

De Barbadiaanse International Master (IM) Orlando Husbands, na de vierde ronde nog derde met 3,5 punten, is de nieuwe koploper met 4,5 punten. Ramoutar en IM Terry Farley van Barbados klimmen van respectievelijk vier en zeven naar twee en drie met vier punten. Reginald Martyr van Saint Lucia is teruggevallen van de eerste naar de vierde positie met ook vier punten. IM Isaiah Mc Intosh van Trinidad en Tobago steeg van de tiende naar de vijfde plek met vier punten.

De zesde ronde wordt maandagochtend om elf uur Surinaamse tijd afgewerkt, waarna er voor elke speler nog drie partijen resten. Kalidjo treft IM Ryan Harper van Trinidad en Tobago. Kaslan neemt het op tegen de Barbadiaan Kemp Lynch. De tegenstanders hebben net als de Surinamers ook drie punten na vijf partijen. Panchoe heeft Emar Edwards (2,5 punten) van Barbados tegenover zich.

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina