Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Zesde en zevende ronde schaaktoernooi gecanceld

Zesde en zevende ronde schaaktoernooi gecanceld

26/08/2019 11:38 - Terence Oosterwolde

Zesde en zevende ronde schaaktoernooi gecanceld

De zesde en zevende ronde van de Fide Americas Caribbean Cup zijn geschrapt. Foto: Barbados Chess Federation  

PARAMARIBO - De organisatie achter de eerste Fide Americas Caribbean Cup heeft besloten de wedstrijden van maandag te schrappen. In verband met de tropische storm Dorian is er namelijk een 'national shutdown' afgekondigd op Barbados.

Suriname zit met drie schakers - Catherine Kaslan, Imaan Kalidjo en Pratul Panchoe - op het eiland. Het trio wordt begeleid door Caroline Ramdin. Voorzitter Frank Lo Kim Lin, die het nieuws van de cancellation met de Ware Tijd deelt, zegt dat de Surinaamse delegatie het goed maakt.

Maandag zouden de zesde en zevende ronde worden gespeeld. Echter, er kwam een streep door deze speeldag omdat de 'national shutdown' in plaats van twaalf uur 's middags lokale tijd werd vervroeg naar tien uur 's morgens. Dat besluit werd uitgevaardigd door premier Mia Amor Mottley nadat de sterkte van de tropische storm Dorian toenam.

De organisatie van de eerste Fide Americas Caribbean Cup zegt daarom beide speelronden te hebben geschrapt "uit veiligheidsoverwegingen". "We dringen erop aan dat iedereen de noodzakelijke maatregelen treft", aldus nog de organisatie. Lo Kim Lin zegt dat - hoewel de storm sterker is dan verwacht - die nog niet wordt gerekend tot een orkaan.

Het is nog niet duidelijk of er dinsdag kan worden gespeeld of wanneer de twee ronden van maandag worden ingehaald. Het is ook even koffiedik kijken of door de cancellation de terugreis van de Surinaamse schakers in gevaar komen. "Laten we even afwachten", aldus Lo Kim Lin. Dinsdag zou de laatste speeldag zijn, waarna de Surinamers woensdag zouden terugvliegen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina