Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Te weinig ruimte voor uitbreiding wegen’

‘Te weinig ruimte voor uitbreiding openbare wegen’

27/08/2019 23:17 - Jason Pinas

‘Te weinig ruimte voor uitbreiding openbare wegen’

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - De filevorming op een aantal belangrijke wegen in Paramaribo en de districten blijft een groot zorgpunt voor het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie. Hoewel er vooral vanuit de afdeling Verkeer van dit ministerie verschillende maatregelen zijn getroffen in de afgelopen periode, blijft dit vraagstuk een uitdaging.

In gesprek met de Ware Tijd erkent minister Vijay Chotkan dat de filevorming een landelijk karakter heeft. Echter, in sommige gebieden is de mogelijkheden voor een snelle oplossing beperkt. "We merken dat in Paramaribo, maar ook in de districten, een heleboel wegen geen ruimte bieden voor een goede ordening van het verkeer. We moeten werken met de ruimte die beschikbaar is en niet meer dan dat, anders kom je tegen mensen hun schutting aan en dat is zeer gevaarlijk", merkt de bewindsman op.

Chotkan zegt dat er nu verschillende mogelijkheden worden bekeken hoe dit vraagstuk aan te pakken. "Maar helaas un no abi a ruimte nownow", stelt de minister, doelend op een acute en concrete oplossing. Als voorbeeld noemt hij Vredenburg Serie B waar de wegen zo smal zijn dat twee auto's bijna niet langs elkaar kunnen rijden. "Waar ga je naartoe daarmee? Als je de straten wil uitbreiden ga je in de huizen van de mensen", merkt hij op.

Op dit moment onderzoekt het ministerie of het mogelijk is de trenzen te dichten en de infrastructuur aan te passen. De bewindsman stelt dat de hulp van de gemeenschap daarbij wel nodig zal zijn. Hij verzekert dat bij de rehabilitatie van de oude straten en de aanleg van nieuwe wegen er in het vervolg voldoende rekening gehouden zal worden met de veiligheid, maar vooral met zaken die opstoppingen in het verkeer veroorzaken.

Mede vanwege de toename van het aantal voertuigen kunnen fly-overs een uitstekende oplossing zijn, erkent Chotkan. Op dit moment zijn fly-overs echter geen prioriteit voor het ministerie. "We hoeven het wiel niet opnieuw uit te vinden. Het werkt in het buitenland dus waarom zou het hier niet kunnen werken. We moeten de centjes wel hebben om er keihard tegen aan te gaan", zegt hij over de fly-overs. Hij blijft erbij dat dat oplossingsmodel voorlopig toekomstmuziek blijft.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen