Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Hattrick jeugddamtitels voor Bhagwandas

Hattrick jeugddamtitels voor Bhagwandas

28/08/2019 23:17 - Guillano Bruce

Arwien Bhagwandas (m) pronkt met zijn trofee nadat hij voor de derde keer op rij U20-jeugddamkampioen werd. Quincy Ngawikromo (l) en Sagar Loedoer eindigden op respectievelijk de tweede en derde plaats.

Arwien Bhagwandas (m) pronkt met zijn trofee nadat hij voor de derde keer op rij U20-jeugddamkampioen werd. Quincy Ngawikromo (l) en Sagar Loedoer eindigden op respectievelijk de tweede en derde plaats. Foto: SDB  

PARAMARIBO - Hij heeft er tot en met de laatste speelronde voor moeten werken maar Arwien Bhagwandas plukte er uiteindelijk wel de vruchten van: hij werd woensdag voor de derde keer op rij U20-damkampioen van Suriname.

Bhagwandas was favoriet om na 2017 en 2018 opnieuw kampioen te worden in de hoogste jeugdklasse van de Surinaamse Dambond (SDB) maar dit keer moest hij wel tot het uiterste gaan om zijn favorietenrol waar te maken. Daar was Quincy Ngawikromo voor verantwoordelijk.

Na acht speelrondes tijdens het toernooi dat op de Algemene Middelbare School (AMS) werd afgewerkt eindigden beide dammers op veertien punten (zeven zeges, één nederlaag) waardoor ze barrages tegen mekaar moesten spelen. Bhagwandas trok daarin uiteindelijk aan het langste eind door drie van de vier barragepartijen te winnen en zodoende zijn hattrick aan jeugddamtitels te completeren.

Ngawikromo werd semikampioen terwijl Sagar Loedoer verrassend op de derde plek eindigde met elf punten. Phavan Basdewsing, die ruim twee weken geleden nog Bhagwandas aftroefde tijdens het Scholendamtoernooi eindigde eveneens met elf punten maar moest vanwege minder winstpartijen (4 tegen 5) genoegen nemen met de vierde plaats. Nawien Loedoer rondde de top vijf af met zeven punten. Er deden in totaal negen dammers mee aan het U20-kampioenschap.

Bij de meisjes werd Simran Ragho uit Nickerie ongeslagen kampioen. Ze eindigde op vijftien punten, drie punten meer dan haar zus Ishika Ragho. Tanaya Charoe eindigde op  de derde plaats  met elf punten.In de U14-klasse werd Arjan Doelari met een honderd procentscore van veertien  punten kampioen. Amarnath Ramsoedh werd semikampioen met elf punten terwijl Shreya Ragho uit Nickerie met tien punten op de derde plek eindigde.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina