Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Glenda Heikerk nieuwe hypotheekbewaarder

Glenda Heikerk nieuwe hypotheekbewaarder

30/08/2019 16:53 - Van onze redactie

Glenda Heikerk nieuwe hypotheekbewaarder

 

PARAMARIBO - Glenda Heikerk is met ingang van 1 september de nieuwe hypotheekbewaarder van Suriname. Dit staat in een woensdag door president Desi Bouterse getekende resolutie. Heikerk volgt Ricardo Vreden op die per resolutie van 29 mei is bedankt. Heikerk is in Nederland opgeleid tot notaris. Zij functioneert al enige tijd als kandidaat-notaris, maar wordt nu de hypotheekbewaarder bij het Management Instituut Glis.

Haar voorganger wordt verweten in strijd met bepalingen die gepaard gaan met zijn functie te hebben gehandeld. Onder meer de vele eenmansstichtingen die hij op zijn naam heeft, die opereerden in onroerend goed, deed de wenkbrauwen fronzen.

Zijn superieuren struikelden ook over een aantal andere curieuze zaken, waarbij hem tenminste ernstig plichtsverzuim werd verweten. Vreden werd in mei bedankt, maar al sinds 2017 werd gepoogd hem te ontheffen. Een brief van chef-staf Peggy Bouterse van het Kabinet van de President bleek niet rechtsgeldig; het is de president die hypotheekbewaarders benoemt en ontslaat.

Uiteindelijk werd Vreden in mei bedankt, nadat zijn verweer de Raad van Toerzicht, noch de president op andere gedachten had kunnen brengen. Over deze kwestie loopt een rechtszaak die door Vreden is aangespannen. Aan de andere kant was het ministerie van Ruimtelijke ordening, Grond en Bosbeheer ook bezig materiaal te verzamelen in een poging een strafrechtelijk onderzoek tegen Vreden te beginnen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina