Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Bond en directie Zorghotel zetten in op behoud banen

Bond en directie Zorghotel zetten in op behoud banen

31/08/2019 20:49 - Gilliamo Orban

Bond en directie Zorghotel zetten in op behoud banen

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - De Algemene Werknemersbond (AWB) en de leiding van RCR Zorghotel streven ernaar om de werkgelegenheid voor de ruim dertig werknemers te behouden. De leiding bekijkt mogelijkheden om inkomsten te verdienen. “Er is een gebouw met onder andere kamers, restaurant en bar, een vrij riante tuin en zwembad. Er zijn zaken waarmee geld verdiend kan worden”, zegt bondsvoorzitter Armand Zunder tegen de Ware Tijd.

Omdat de Stichting Staatsziekenfonds (SZF) de samenwerking heeft beëindigd, neemt het Zorghotel geen patiënten meer op. Hierdoor is er geen werk. De directie en het management van RCR melden in een persbericht dat ze nog steeds van plan zijn om personeelsleden te behouden die willen meewerken aan een functieaanpassing. "Daarover was de directie in overleg met het personeel. Er zijn nog vele kansen om met elkaar samen te werken in het belang van de Surinaamse samenleving", zegt Zunder.

Hiervoor moet volgens hem een proces gevolgd waarbij de medewerkers eerst met ontslag gaan om daarna in dienst treden bij de nieuwe onderneming. Voor dat andere bedrijf moet vergunning verkregen worden. Volgende week praten de bond en de leiding van het Zorghotel weer over de mogelijke koers van het bedrijf. Eerder tastten de medewerkers in het duister over de toekomst van het zorghotel. Zij wilden van eigenaar-directeur Redjinder Thakoersingh of het management team weten of de onderneming een doorstart zou maken.

Bij RCR werden ook 28 patiënten dagelijks gedialyseerd. Op deze afdeling waren oproepkrachten werkzaam die tevens een baan hebben bij het AZP. Dit ziekenhuis heeft dit personeel abrupt verboden om de diensten aan RCR voort te zetten. Door deze actie was het zorghotel genoodzaakt de dialyse-afdeling te sluiten. Vervolgens hebben de banken uit hoofde van een akte van cessie de tegoeden van RCR bij Assuria, Self Reliance en SZF geblokkeerd. Dit is gedaan in verband met een restschuld die RCR na de veiling nog zou moeten betalen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina