Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Keuze Guyanese TGA stof tot nadenken voor SLM

Keuze Guyanese vliegmaatschappij stof tot nadenken voor SLM

31/08/2019 00:10 - Merredith Bruce

Keuze Guyanese vliegmaatschappij stof tot nadenken voor SLM

Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - Suriname moet zich afvragen waarom de Guyanese vliegmaatschappij Trans Guyana Airways (TGA) kiest voor een samenwerking met Royal Dutch Airlines (KLM), om passagiers vanuit Suriname te laten doorreizen naar Nederland. Deze keuze werpt vragen op omdat de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) zelf ook op deze route vliegt, zegt toerismedeskundige Martin Panday op vragen van de redactie.

Hij neemt ook mee dat het om twee buurlanden gaat, wat nog meer de vraag doet rijzen over de keuze van de Guyanese maatschappij. Panday zegt dat op verschillende manieren hiernaar gekeken zou kunnen worden. "Ik denk niet dat de Guyanese vliegmaatschappij dit besluit van de een op de andere dag heeft genomen." De vluchten worden vanaf zondag uitgevoerd. Het bedrijf heeft vorige week een samenwerkingsovereenkomst daartoe gesloten met het Frans-Nederlandse bedrijf.

Panday haalt aan dat er rekening gehouden moet worden met regelmatige vluchtvertragingen en geannuleerde vluchten bij de SLM en de invloed daarvan op het imago van de maatschappij. Dat dit mogelijk een belangrijke rol heeft gespeeld bij het besluit van TGA, sluit hij niet uit. "Als je als vliegmaatschappij reizen gaat aanbieden en jouw aansluitende vlucht is niet gegarandeerd, kies je al gauw voor een andere maatschappij waar die zekerheid er wel is."

Hij is echter ook kritisch naar de SLM toe en verwijst naar het besluit van de Nederlandse vliegmaatschappij TUI fly eerder dit jaar, om zelfstandig vluchten naar Suriname uit te voeren. Dit betekende het einde van de samenwerkingsovereenkomst tussen TUI en de Surinaamse vliegmaatschappij. "Kennelijk liggen ze bij de SLM alweer te slapen, want het is de 'zoveelste' keer dat ze iets mislopen. Ze hollen achter de feiten aan", reageert Panday.

Diverse pogingen van de redactie om een reactie te krijgen van de afdeling Public Relations van de SLM, zijn mislukt. De redactie heeft ook vragen via de mail gesteld aan de Guyanese vliegmaatschappij, maar de commercieel manager van TGA, Alexandra Correia, is in haar reactie niet daarop ingegaan.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina