Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Adek-personeel opnieuw in actie

Adek-personeel opnieuw in actie

03/09/2019 06:14 - Naomi Hoever

Adek-personeel opnieuw in actie

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Medewerkers van de Anton de Kom Universiteit zijn maandagochtend opnieuw in actie gegaan. Dat gebeurde na een algemene ledenvergadering van de Werknemers Federatie Universiteit (WFU bij de ingang van Adek.

Dinsdag zullen ze zich weer bij de poort aanmelden. WFU is het overkoepelend orgaan van de bonden van het Technisch en Administratief Personeel (Tapu), het Medisch Wetenschappelijk Instituut (MWI) en het Centrum voor Landbouwkundig Onderzoek in Suriname, Celos.

Het overkoepelend orgaan is overgegaan tot actie omdat personeel van het Centrum voor Landbouwkundig Onderzoek in Suriname (Celos) nog geen salaris heeft ontvangen. Uit solidariteit met de medewerkers van Celos is het werk neergelegd. Intussen is er een bief gericht aan het Bureau van de Universiteit.

Doordat de salarissen niet zijn uitbetaald moeten personeelsleden boeterente betalen bij banken waar zij leningen hebben lopen. "Het blijkt dat zij structureel laat over hun gelden beschikken", zegt WFU-woordvoerder Suneel Soekhnandhan.

Hoewel de loonslip al is verstrekt, is het salaris nog niet gestort. Celos-medewerkers met een DSB-rekening hebben wel salaris ontvangen, maar bij de overige banken is het salaris nog niet gestort.

Het is de zoveelste actie van Tapu en het Medisch Wetenschappelijk Instituut (MWI). De WFU vindt dat er sprake is van uitlokking, omdat niet alle personeelsleden over hun salaris kunnen beschikken.

Eerder dit jaar was er ontevredenheid toen twk-gelden over 2018 niet in maart werden uitbetaald, zoals was afgesproken in de collectieve arbeidsovereenkomst. Ook toen was de bond boos dat het universiteitsbestuur zich niet aan de afspraak had gehouden. "Wanneer gaat men serieus met uitbetalingen om", vraagt de woordvoerder zich af.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina