Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Rusland bezorgd om voortbestaan SLM

Rusland bezorgd om voortbestaan SLM

04/09/2019 00:00 - Merredith Bruce

NPS-voorzitter Gregory Rusland.

NPS-voorzitter Gregory Rusland. Foto: NPS  

PARAMARIBO - NPS-voorzitter Gregory Rusland maakt zich zorgen om het voortbestaan van de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM). Hij verwijst naar de recente ontwikkelingen bij het bedrijf, onder meer de vliegtuigkeuze en de vervanging van topfiguren.

Tijdens een partijvergadering in het ressort Welgelegen dinsdagavond, heeft de NPS-voorzitter de aanwezigen opgeroepen om de situatie bij het bedrijf goed in de gaten te houden. Rusland plaatst zijn bedenkingen bij de keuze van de SLM voor een vliegtuig van Boeing via een leasecontract in plaats van een verdere samenwerking met Airbus.

"Als men door een verkeerd besluit ervoor zorgt dat de SLM voor de komende tien jaar meer dan veertig miljoen USD gaat verliezen, dan kan het impact hebben op het voortbestaan en dat willen we niet hebben", zegt de NPS-voorzitter met verwijzing naar de beoordeling van "deskundigen" over de gemaakte deal.

De communicatievertegenwoordiger van Airbus had in juli tegenover de Ware Tijd breedvoerig uitgelegd welke economische en technische voordelen er zijn verbonden aan het A330-200-vliegtuig. Op basis daarvan vond het bedrijf dat de SLM haar beslissing in heroverweging moet nemen.

Transportminister Vijay Chotkan gaf daags daarna juist aan dat de keuze voor Boeing weloverwogen is geweest. Het vliegtuig zou een betere fit zijn met de visie die de aandeelhouder beoogt voor de SLM en een betere keuze voor de passagier.

Op een vraag van de redactie wie gediend zou zijn bij het belang om bewust te kiezen voor een duurdere keuze, zegt Rusland: "Dat is de vraag die door de media onderzocht moet worden."

De NPS-voorzitter vindt het van belang dat de regering verantwoording hierover aflegt in het parlement. "Het is onze taak om ervoor te zorgen dat de national carrier blijft vliegen op een verantwoorde manier" drukte hij de aanwezigen op het hart.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina