Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Voorzitter SVCB wil opheldering

Voorzitter SVCB wil opheldering transferperikelen

04/09/2019 18:27 - Stan Herewood

Voorzitter SVCB wil opheldering transferperikelen

 

PARAMARIBO - Delano Landvreugd, voorzitter van het Sport- en Vormingscentrum Blauwgrond heeft schriftelijk opheldering gevraagd aan het bestuur van de Surinaamse Voetbalbond over de eenzijdige vaststelling van het transferbedrag. De bond heeft vastgesteld dat de transferperiode duurt van 2 tot 28 september.

Landvreugd noemt het onverklaarbaar dat de bond geen overleg heeft gepleegd met de lidbonden en dat er geen moment van evaluatie is gekomen. Verder wenst de SVCB-voorman klaarheid over de scheiding die de bond het komend seizoen wil brengen tussen professioneel en amateurvoetbal in Suriname. Deze scheiding heeft volgens hem consequenties die door deze handelswijze niet besproken worden.

In een mail aan de SVB schrijft Landvreugd dat de transfer van een SVB-lidbond naar een eerste- of tweededivisieclub de helft waard is van een transfer van een eerste- of tweededivisieclub naar een lidbond. "Een club van een lidbond betaalt SRD 6000 voor een speler van een eerste of tweede divisie club, terwijl een club uit de eerste of tweede divisie SRD 3000 betaald voor een speler van een club bij een lidbond."

Volgens hem is dat niet te verklaren daar enkele clubs bij de lidbonden over een betere opleiding en voetbalinfrastructuur beschikken dan menige eerste- of tweededivisieclub met een licentie in Suriname. De SVCB-voorzitter is van mening dat deze oneerlijkheid en ongelijkheid wordt weggewerkt en uniforme transfertarieven worden vastgesteld voor geheel Suriname. Hij wil dat geïndiceerd wordt dat het om maximumtarieven gaat, zodat de clubs doorhebben dat het tarief niet gefixeerd is en hiervan kan worden afgeweken.

Over de hoogte en ongelijkheid van de transferbedragen merkte Landvreugd tegenover de Ware Tijd op dat die al twee jaren worden gehanteerd. Op de vraag waarom daartegen eerder niet is geprotesteerd zei hij dat verenigingen en bonden binnensmonds protesteren maar nooit enige actie hebben ondernomen. Landvreugd zegt de ratio van vaststelling van de bedragen niet in te zien. Er is nooit een onderbouwing geweest. Hij typeert deze als nattevingerwerk of willekeur.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina